Сладко от вишни - как?

  • 8 404
  • 4
Здравейте   bouquet
Вчера си бях на село и си набрах вишни . Искам да направя сладко от тях , но как ? Почистват ли се от костилките /имам една машинка  за махане на костилки /?
Виж целия пост
# 1
Чистиш дръжките и костилките. На 1 кг. плод - 1 кг. захар (ако са чисти вишни), а ако са черешовишни намаляваш захарта с 200 гр. Изчистените вишни се слагат в стъклен или порцеланов съд и не наръсват със захарта. Престояват една нощ или поне 5-6 часа и след това се варят до сгъстяване. Проверява се дали е готова като се капне капка в суха чиния и тя запази формата си без да се разпльока. Ако е станало много течно, част от сиропа се прецежда. Малко преди да се свали от огъня се слага лимонтузу.
Виж целия пост
# 2
Хубаво става и с фиксовете на д-р Йоткер.Има повече желе .
Виж целия пост
# 3
Колкото повече стои със захарта, по-хубаво става. Аз като не ги изчаках достатъчно, вишните станаха на каша, а трябваше да останат цели   #Cussing out
Виж целия пост
# 4
Направих го - стоя 24 часа със захарта и вишните си останаха цели . Много хубаво мирише и е вкусно  Peace Благодаря ви за отговорите   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия