Кисело мляко с изтекъл срок на годност

  • 12 255
  • 16
Пише Годно до 06.06, бихте ли го употребили? Почти пълна опаковка е и мислех да направя кекс с него, а като погледнах ... вече остаряло. Притеснявам се, че ще яде малкия, но пък може би нищо му няма?!
Виж целия пост
# 1
Аз съм правила еин от сладкишите на Лео с кисело мляко, беше му минал малко срока на годност.
Пробвах го нищо му нямаше.
А за детенце, че ще яде, ами незнам, по добре не рискувай.
Виж целия пост
# 2
Опитай го как е на вкус, според мен спокойно можеш да го използваш за нещо тестяно.
Виж целия пост
# 3
Не бих рискувала да го упоребя за големи хора, след като е с изтекъл срок на годност.Какво ли остава за дете!
Виж целия пост
# 4
Не бих рискувала да го упоребя за големи хора, след като е с изтекъл срок на годност.Какво ли остава за дете!

Разбира се, една кофичка кисело мляко винаги може да се изхвърли, загубата не е голяма, но понеже самата аз съм използвала такова мляко с изтекъл срок на годност /не повече от 3-4 дена/, съхранявано в хладилник и проблеми не е имало, затова предложих да се сложи в кекса.

Ето ТУК има интересна информация за млякото и предпоследния въпрос е точно за използването на такова с изтекъл срок на годност.

А за да не се безпокоиш излишно за детето, просто си купи друго мляко с неизтекъл срок на годност.
Виж целия пост
# 5
Винаги приготвям баници, заливки за мусака и подобни със старо кисело мляко или прясно, което се е пресякло. Никога не сме имали какъвто и да е било проблем.


Продукти с изтекъл срок на годност не се препоръчват за директна консумация, те могат да се вложат в състава на някои кулинарни топлинообработени продукти (при преценка на клиента).
Виж целия пост
# 6
Правила съм заливка за мусака от мляко изтекло предния ден.За повече дни ме е страх.
Виж целия пост
# 7
Винаги приготвям баници, заливки за мусака и подобни със старо кисело мляко или прясно, което се е пресякло. Никога не сме имали какъвто и да е било проблем.
  Продукти с изтекъл срок на годност не се препоръчват за директна консумация, те могат да се вложат в състава на някои кулинарни топлинообработени продукти (при преценка на клиента).

Съгласна съм. Ако се прави айрян,примерно,не бих рискувала да го дам на детето,но щом е кекс,който се пече еди-колко си минути при над 100 градуса температура не ме притеснява изобщо.
Виж целия пост
# 8
В нашата къща изключително рядко ще остане неизядено прясно или кисело мляко, но ако все пак се случи ги оползотворявам - прясното мляко го кипвам за извара, а киселото - слагам в кекс, баница или за заливка на мусака.
Виж целия пост
# 9
Аз дори съм чувала,че такова мляко е по-добро за приготвяне на тестени изделия.В него содата много по-добре се разтваря и съответно се получава по-пухкав краен резултат.Разбира се,стига да не е супер кисело на вкус,с което рискуваш да развалиш вкуса на това,което приготвяш.
Виж целия пост
# 10
Аз лично не бих го употребила. Но иначе съм напълно сигурна,че нищо няма да ви стане ако го ползваш(даже и при директна консумация). Ама аз си падам малко хипохондричка, та предпочитам да не си създавам притеснения.
Виж целия пост
# 11
Аз дори съм чувала,че такова мляко е по-добро за приготвяне на тестени изделия.В него содата много по-добре се разтваря и съответно се получава по-пухкав краен резултат.Разбира се,стига да не е супер кисело на вкус,с което рискуваш да развалиш вкуса на това,което приготвяш.

И аз го знам това
Ако е гадно на вкус и цвят значи е истинско кисело мляко или поне няма много добавки  Wink
Виж целия пост
# 12
Лично аз не мисля, че има проблем, щом не е за директна консумация. Още повече, че сега с какви ли не консерванти са бъкани млеката, че и да му е минал срока, на вкус все едно е току-що купено. Веднъж бях забравила едно кисело мляко, забутано доста отзад в хладилника. Бая време беше постояло, видимо обаче му нямаше нищо, чак се учудих. Щом е за кекс не бих се притеснявала.
Виж целия пост
# 13
Най-бухналите сладкиши стават именно с вкиснато мляко в което е угасена сода бикарбонат.Аз само с такова мляко бъркам сладкиши, даже го чакам да вкисне.
Виж целия пост
# 14
Нищо му няма на млякото.Слагат толкова много консерванти, че няма начин да се е развалило.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия