Още едни мързеливи тиквички

  • 6 513
  • 17
4-5 тиквички
1 голяма глава чесън (или ако са малки - 2 бр.)
4-5 домата или доматен сок от буркан

Тиквичките се нарязват на едри кубчета, посоляват се и се оставят да се изцедят. Слагат се в тава, добавя се нарязания чесън, сипва се олио и сол и се разбърква много хубаво, за да се овалят всички парченца в олиото и солта. След това отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати или се залива с доматения сок. Пече се в силно загрята фурна, докато остане само на мазнинка.



При сервиране се поръсва с магданоз и копър.

Тези от снимката са с доматен сок.
Виж целия пост
# 1
И аз правя така тиквички на фурна, но ги режа на шайби, а не на кубчета. Слагам и магданоз докато се пекат. Много вкусни стават.
Виж целия пост
# 2
На снимката изглеждат добре, обелваш ли тиквичките ?
Виж целия пост
# 3
МмМм много вкусни изглеждат...
Виж целия пост
# 4
Да,и мен ме интересува дали ги белите тиквичките?
Виж целия пост
# 5
Днеска си купих готов храна и тиквичките май бяха правни по този начин  Hug
но без доматен сок и бяха много вкусни и не бяха белени  Party
Виж целия пост
# 6
Да,и мен ме интересува дали ги белите тиквичките?

Аз не беля тиквичките.
Виж целия пост
# 7
Пробвах веднъж така, но много залепнаха за тавата. Но наистина стават вкусни.
Идеи срещу залепването?
Виж целия пост
# 8
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
Виж целия пост
# 9
Аз заливам тази вкусотийка отгоре с смес от яйца и сирене  Peace
Виж целия пост
# 10
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
А, слагах брашно. Май всяка трябваше да топя в брашно. От това е значи.
Виж целия пост
# 11
Нямам идея защо залепват. На мен никога не са залепвали - тиквичките отделят много вода и доматите също са течни. Дори е необходимо доста време печене във фурната, докато се изпари водата. Нали не си слагала брашно?
А тиквичките никога не ги беля, независимо по какъв начин ги приготвям.
А, слагах брашно. Май всяка трябваше да топя в брашно. От това е значи.

Аз не слагам брашно на тази рецепта.
Виж целия пост
# 12
ЩЕ ПРОБВАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!! МЕРСИ ЗА РЕЦЕПТАТА   bouquet
Виж целия пост
# 13
Голяма вкусотия. Това вечеряхме.
Направих няколко импровизации - нарязах доматите на големи кубчета, обърках още от начало с повечко копър и магданоз и накрая настъргах отгоре кашкавал за разкош, само да се разтопи.  eat eat Вярно е, че има доста течност и трябва доста време докато изври. Аз пекох около 1 1/2 ч., ако не и малко повече, и пак имаше малко сосче. Най-хубавото е, че утре мога да дам и на малката от яденето, защото много внимавах със солта.
Благодаря, Валя за хубавата рецепта! Ще влезе в тефтера Simple Smile.
Виж целия пост
# 14
Направих ги и станаха супер, мерси за лесната рецепта  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия