Варените гевреци!

  • 27 124
  • 61
Дали някой може да ми каже рецепта, техника или каквото и да било за варените гевреци? Които ги продават за .... стотинки в големи, книжни чували? Обожавам ги  Flutter
Виж целия пост
# 1
Ох, не е истина, от сутринта си мисля за мазна пазарска баничка, а сега и това...
Дано има лесен начин за правенето им в домашни условия  Laughing
Виж целия пост
# 2
Мога да ти кажа как ги правеше баба ми по спомен,ама без пропорции-не ги знам точно...
Замесваше тесто от брашно,мая,мъничко сол и захар и мая.Тестото май по-твърдичко ставаше.После оформяше гевреците и ги пускаше във вряща вода,на която слагаше 2-3 лъжици мед-докато изплуват.Вадеше ги,да се поизсушат,и ги печеше.
Беше ми много любопитна техниката и затова съм я запомнила.Аз гевреци не обичам Grinning
Виж целия пост
# 3
Мога да ти кажа как ги правеше баба ми по спомен,ама без пропорции-не ги знам точно...
Замесваше тесто от брашно,мая,мъничко сол и захар и мая.Тестото май по-твърдичко ставаше.После оформяше гевреците и ги пускаше във вряща вода,на която слагаше 2-3 лъжици мед-докато изплуват.Вадеше ги,да се поизсушат,и ги печеше.
Беше ми много любопитна техниката и затова съм я запомнила.Аз гевреци не обичам Grinning

и аз така съм ги правила: хлебно тесто, по-твърдо. преди да ги сваря, чакам да повтасат малко и тогава във водата.
преди да ги запечеш, докато са още мокри можеш да наръсиш сусам или маково семе. от меда във водата полепват Peace
Виж целия пост
# 4
Ауу, запалихте ме. Аз много обичам, а тук нали няма...

Асялайн, може ли някакви пропорции, ако са ти под ръъка?
Виж целия пост
# 5
Ауу, запалихте ме. Аз много обичам, а тук нали няма...

Асялайн, може ли някакви пропорции, ако са ти под ръъка?

ВАРЕНИ ГЕВРЕЦИ

1. 1 кг брашно
2. 20 г мая
3. сол на вкус

От брашното, размитата в малко хладка вода мая и 2 и половина ч.ч. вода, в която е разтворена солта, се омесва гладко тесто, което се оставя за 15-20 минути на топло. След като втаса, тестото се разделя на топчета по около 100 г. От тях се правят фитили с дължина към 40 см, от които се оформят гевреците. Нареждат се в тава, поръсена с брашно, и се оставят отново за 10-15 минути на топло. След това се пускат в 1 л вряща вода с 2-3 лъжици мед и се варят 3-4 минути, докато изплуват на повърхността. Изваждат се и като позасъхнат, се пекат най-отдолу във фурната.

от някой форум съм я копирала, не помня от къде.
но стават вкусни Peace
Виж целия пост
# 6
Аз пък ги правя на гевречета с пръст - пробивам топчето и го завъртам на пръста си докато стане хубаво геврече Laughing
Не бях се сещала скоро за тях, може и да направя събота и неделя
Виж целия пост
# 7
При каква темп. се пекат  Blush И колко време горе долу?

Изобщо не съм наясно, сори...
Виж целия пост
# 8
много трудни въпроси ми задаваш, аз готвя без рецепта. Joy
 да кажем 180 градуса, за около 10-15 минути. трябва отгоре леко да се зачервят.
Виж целия пост
# 9
Правих тези гевреци на Pep-4o, страхотни са Hug
Виж целия пост
# 10

ама тези са сусамени, не са варените. Stop

на пепчо са от по-меките.
Виж целия пост
# 11
Благодаря, ще пробвам в най-скоро време. Grinning
Виж целия пост
# 12
Обожавам гевреци няма начин де не ги направя!Дано да се справя!  chef
Виж целия пост
# 13
 Варени гевреци
500 г. брашно
1 суха мая + 1 ч.л. захар + 1 с.л. сол
1 ч.ч. топличка вода /за меко тесто/
Омесва се тесто и се оставя на топло петнайсетина мин да втаса. Оформят се гевречетата, подреждат се в набрашнена тава и се оставят пак да втасат. През това време се слага на котлона една тенджера с вода с 2 с.л. мед или глюкоза. Като заври се пускат гевречетата за около 3-4 мин. Поръсват се с мак, сусам или каквото ви харесва и след като поизсъхнат се пекат в загрята на 180 - 200 С фурна
 това е рецепта та,но не помня от къде съм я копнала.Може да е и форумска.
Не съм я пробвала.
Успех на мераклиите! Laughing

Виж целия пост
# 14

ама тези са сусамени, не са варените. Stop

на пепчо са от по-меките.
Да, не са варени Simple SmileПравих варени, за съжаление нямам рецептата, но вече момичетата я написаха.Все пак исках да кажа, че гевреците на Пепчо са много по-вкусни и меки от варените.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия