Какво да направя от печен патладжан?

  • 6 449
  • 12
Имам доста пакетчета във фризера от миналата година, но ни омръзна да ядем кьополу. Моля, дайте ми някои други идеи.
Виж целия пост
# 1
От печен патладжан правя:
яхния-лук и морков-нарязани се задушават,прибавя се патладжана,след това рендосвам няколко домата с малко водичка и оставям да къкри 15 минути,накрая много магданоз,сервирам със сирене
правя и салата със заквасена сметана+кисело мляко+чесън или майонеза+малко кисело мляко+чесън
може да се добави към зеленчукови ястия.
Виж целия пост
# 2
Патлаждани с доматен сос.
Аз правя и нещо като мусака- печени или пържени патлаждани и сирена тип кашкавалени, които се разтопяват добре, наредени на пластове, всичко това   запечено в умерена фурна. Накрая правя традиционна заливка  Peace
Виж целия пост
# 3
ако си го замразила цял : разделям го на ивици и ги панирам в яйце-брашно-галета.
сервирам с получено с чесън кисело мляко или с лимонов сол само.
идеално е за предястие.

можеш да го добавяш нарязан на парчета към салата от домати и краставици.

1:1 пюриран патладжан смесен с лютеница

плънка за лазаня - става супеееер, с повечко доматен сос и пармиджано

успех с яденето
Виж целия пост
# 4
Патлаждани с доматен сос.
Аз правя и нещо като мусака- печени или пържени патлаждани и сирена тип кашкавалени, които се разтопяват добре, наредени на пластове, всичко това   запечено в умерена фурна. Накрая правя традиционна заливка  Peace
Е, това става върха Laughing Много вкусна работа Wink
Виж целия пост
# 5
Аз ги правя на салата- патладжана го меля в блендера, слагам майонеза (на 3 патладжана 2-3с.л. майонеза), 1-2 скилидки чесън и сол.
Виж целия пост
# 6
Патладжани с дом. сос



Свинско с патладжани


Виж целия пост
# 7
Патладжана се нарязва на много дребно или се прекарва през блендер, целта е да стане еднородна сместа. Слага се в тиган с малко масълце и се запържва леко. След като се отстрани от огъня се оставя да поотпочине около 5-10 минути и се добавя кисело мляко, чесън, сол(пожелание сметана)
Свежо и вкусно  Crazy
Вкъщи е на почит това ястие, като има вариант и с къйма
Къймата се запържа , добавя се отново еднородната смес от патладжана запържва се и пак след като си почине се добавя млечната заливка   bouquet
Виж целия пост
# 8
Нареждам в тавичка ред патладжан,засипвам с домати,лук ,чесън и чушки предварително задушени ,поръсвам с магданоз,пак пласт патладжан, доматите,магданоза.
Завършвам с доматите.Мятам във фурната и след като се изпече настъргвам кашкавал.
Може и да се сложи колбас - по желание Laughing
Виж целия пост
# 9
Благодаря ви, момичета, непременно ще пробвам някои варианти.
Виж целия пост
# 10
Патлаждани с доматен сос.
Аз правя и нещо като мусака- печени или пържени патлаждани и сирена тип кашкавалени, които се разтопяват добре, наредени на пластове, всичко това   запечено в умерена фурна. Накрая правя традиционна заливка  Peace
Е, това става върха Laughing Много вкусна работа Wink

Нали  Wink
По-вкусно става с пържени / за големи филии/ патладжани  Peace
Виж целия пост
# 11
..............
можеш да го добавяш нарязан на парчета към салата от домати и краставици.
............
Страхотна идея!  Peace
Виж целия пост
# 12
Ако имаш и печен пипер, става светкавично кьопоолу - патладжанът и пиперът се нарязват на парченца, добавят се магданоз, чесън, сол, олио и оцет на вкус и това е - страхотно мезе за ракийката  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия