Виенски кифлички

  • 6 591
  • 54
Чудих се вече какво да правя за закуска и спретнах едни кифлички,които направо се топят в устата.Тъй като аз меся малко на око ще се опитам да напиша някакви пропорции.

500 гр.брашно
1 ч.л сол
3 с. л захар
150 мл. вода
половин кубче мая
2 препълнени с.л маргарин и половин кафяна чашка олио.

Всичко се омесва,втасва,оформят се кифлички и се пекат при 180 градуса.




Виж целия пост
# 1
Разкошни! Това ще ми е виртуалната закуска  Wink
Един въпрос - без пълнеж ли ги правиш и сладки ли са на вкус? (май станаха два въпросите  Laughing)
Виж целия пост
# 2
мерси за рецептата.

стават ли като онези комунистическите?
от доста време ми се хапват... Flutter
Виж целия пост
# 3
супер изглеждат
аз обаче ако ги правя ще им сложа пълнеж от шоколад  Heart Eyes
Виж целия пост
# 4
Стават изключително меки,пухкави и направо се топят(като ги месих не очаквах подобен резултат Crazy)

Леко сладки са и не слагам пълнеж!

Сега ще снимам отвътре докато дъщеря ми не ги е омела! Crazy
Виж целия пост
# 5
Ето отвътре:

Виж целия пост
# 6
Много добре изглеждат. Ще ги направя тези дни. Може ли да им се сложи пълнеж? Локум например?

P.S. Извинявай, ама ми стана много смешно. С най-добри чувства.  Laughing


Всичко се омесва,втасва,оформят се тиквички и се пекат при 180 градуса.
Виж целия пост
# 7
Много добре изглеждат. Ще ги направя тези дни. Може ли да им се сложи пълнеж? Локум например?

P.S. Извинявай, ама ми стана много смешно. С най-добри чувства.  Laughing


Всичко се омесва,втасва,оформят се тиквички и се пекат при 180 градуса.



Поправих го  Embarassed

Понеже другата рецепта е с тиквички  Joy Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 8
Потекоха ми лигите.
Дали ще станат, ако им се сложи локум. Обожавам локумки.
Виж целия пост
# 9
Според мен ще станат със всякакъв сладък пълнеж Peace
Виж целия пост
# 10
стават ли като онези комунистическите?

ето ти рецепта за кифлите от happy-соца

"Кулинарна енциклопедия" - А. Чаушев

Виенски кифли
Продукти за 10 броя
Брашно 600 г
Сол 8 г
Мая 18 г
Захар 40 г
Слънчогледово масло 40 г
Краве масло 31 г
Вода 120 г

Тегло на един брой 70 г

Приготвят се като тестото за обикновени кифли с тази разлика, че се приготвят във вид на тънка вита подкова с леко събрани краища. Повърхността им се намазва преди изпичане с попарено брашно. Пекат се на умерена фурна. Предлага се за закуска с чай, кафе, прясно мляко и др.

има и обяснения
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2081.html
Виж целия пост
# 11

есме благодаря ти   bouquet
тази рецептичка ще пробвам, че не консумирам маргарин Simple Smile

знаеш ли каква е идеята на пареното брашно? прочетах какво е, но защо се слага?
Виж целия пост
# 12
Аха, да, и аз това щях да питам - как се приготвя това парено брашно?
Виж целия пост
# 13
Ще се пробват!   bouquet
Виж целия пост
# 14
Аха, да, и аз това щях да питам - как се приготвя това парено брашно?
така е то, като не се чете  hahaha
нали има линк, бе хора!

Цитат
Брашно се залива с вряла вода и се оставя 20-тина минути да набухне. Става нещо като лепило за тапети



знаеш ли каква е идеята на пареното брашно? прочетах какво е, но защо се слага?
предполагам да се получи по-готина коричка, вероятно  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия