питане за меда

  • 2 764
  • 24
момичета,истинският мед нали е захаросан.само,че аз си го втечнявам на водна баня.искам да попитам дали това загряване на меда ,разваля неговите качества,защото съм чувала,че не трябва да се слага в горещ чай например... има ли пчеларки   Simple Smile
Виж целия пост
# 1
И аз съм чувала това за чая и като правя на баткото чай винаги го чакам леко да изстине преди да сложа меда.А него(меда)си го ползвам захаросан,не го втечнявам.
Виж целия пост
# 2
Развлят се да, не бива да се подлага на високи температури. Истинският мед не се ли захаросва с времето, а не че задължително е захаросан?  Thinking И аз си го ползвам захаросан, като стане.
Виж целия пост
# 3
захаросан,но аз не го обичам така и когато мажа филии ми е по-лесно,ако е втечнен.
Виж целия пост
# 4
момичета,истинският мед нали е захаросан.само,че аз си го втечнявам на водна баня.искам да попитам дали това загряване на меда ,разваля неговите качества,защото съм чувала,че не трябва да се слага в горещ чай например... има ли пчеларки   Simple Smile

Погледни в пчеларския форум, темата е кратичка.
Виж целия пост
# 5
истинският мед почти винаги е захаросан. разтопявай го на водна баня, за да не завира, ако го обичаш течен.
Виж целия пост
# 6
и аз го разтопявам на водна баня не ми харесва захаросан
Виж целия пост
# 7
истинският мед почти винаги е захаросан.

Искате да кажете, че се вади от кошерите захаросан, така ли? Аз не съм забелязала да е така. Или може би зависи от вида мед  Thinking
Виж целия пост
# 8
Не, не се вади никога захаросан, течен е, а се захаросва с времето, ако е истински мед. Не се захаросва акациевият мед, или доста дълго издържа незахаросан.
Виж целия пост
# 9
И аз така знаех. Мерси.  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
За това защо се захаросва - имам приятели, които гледат пчели. Та от тях знам, че само около празника на един светия (не помня кой) сега някъде по това реме, ако се извади мед - не се захаросва. не знам защо.
Виж целия пост
# 11
Температурата, на която се загрява медът на водна баня, не трябва да надвишава 40градуса, иначе всички полезни вещества се губят. Това го бях чела някъде, но не си спомням откъде.
Виж целия пост
# 12
Ако идете на пчеларско изложение, със сигурност ще си купите незахаросан мед. Медът който се произвежда за износ минава през филтри които препятстват захаросването и убиват бактерии и дрожди. В западен магазин на щанда за мед няма да намерите нито един буркан със захаросан. Медът който е предназначен за продажба в магазини минава през специални камери за разкристализация където се поддържа температура 35-39 град. и в течение на 2 денонощия медът се разкристализира.
Мразех мед докато ми носеха само някакви захаросани и никога не купувам захаросан мед както и който да ме уговаря, че това е признак за истинност. Предпочитам качеството на меда да е доказано със съответните сертификати, отколкото с наличие на захар в него.. Sick

Не нагрявайте меда над 40 град за втечняване, т.к. започва да образува канцерогенно вещество оксиметилфурфурол и вместо да е лечебен става по-скоро опасен.
Виж целия пост
# 13
Температурата, на която се загрява медът на водна баня, не трябва да надвишава 40градуса, иначе всички полезни вещества се губят. Това го бях чела някъде, но не си спомням откъде.

Абсолютно вярно - на не повече от 40градуса! - това обаче означава голямо дебнене на котлона...
Виж целия пост
# 14
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия