Вафлени кори?

  • 25 440
  • 20
Може ли някой да ми даде рецепта за вафлени кори и възможно ли е да се направят без преса?

Благодаря предварително  bouquet
Виж целия пост
# 1
Никой ли няма представа как се правят тези кори Thinking?
Търсих рецепти, ама не мога нещо да намеря Sad.
Виж целия пост
# 2
Доколкото зная се правят само с преса.
Виж целия пост
# 3
Преди доста време имах някъде рецепта, но нямам никакъв спомен къде съм я затрила, за съжаление, а и от тогава съм се местила поне 3-4 пъти, така че няма шанс да я открия. Помня, че имаше белтъци, разбити на сняг и май имаше и някакъв набухвател. Без преса няма станат никакви вафлени кори, според мен. Ако имаш гофретник, в него също би трябвало да стане.
Ще следя темата с интерес, дано а намериш все пак някаква рецепта
Виж целия пост
# 4
         
                          Тeopr , тук има рецепта за вафлени кори на Джемма.Надявам се да ти свърши работа.

    Продават ли се някъде уреди за домашно приготвяне на такива кори?!Скоро търсих в Интернет, но намерих само гофретници.


Виж целия пост
# 5
Биляна , мерси, аз също намерих тази тема, но не ми заприлича на рецепта за кори Thinking, дано се включи Джемма, да каже, пък и с орехи не ми върши работа, че съм алергична към тях.
Аз също се чудех за тези преси, четох на няколко места за тях, ама нещо не мога да намеря как изглеждат, само на машини за производство попадам.
Виж целия пост
# 6
Виж това, ако не си го чела, де:
http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=194&start=0& … 8+%E2%E0%F4%EB%E8
Виж целия пост
# 7
natka , благодаря   bouquet!

Да поотминат малко жегите,ще ги пробвам и кажа как са станали.
Виж целия пост
# 8
Джема прави вафлите с преса. Една стара руска машинка, и аз имам такава. В кукинга има цяла тема с рецети за вафли: http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=11494&postdays=0&po … CC%C9&start=0
А без преса не вярвам да станат. Нали номера е да са тънки и хрупкави.
Виж целия пост
# 9
anomalia , знаеш ли дали някъде се продават такива преси?
Виж целия пост
# 10
Ами моята е мноооого стара, сигурно колкото мен Simple Smile В интерес на истината такава точно не съм виждала. Все са за т. нар. белгийски вафли или гофрети по нашенски. Ето това е от руската тема. Разгледайте по-подробно руската тема, мисля че имаше препратки за търсещи вафелница.
Виж целия пост
# 11
natka , благодаря   bouquet!

Да поотминат малко жегите,ще ги пробвам и кажа как са станали.
Непременно пиши какво се е получило и как точно си ги направила. Много съм любопитна да разбера как точно се правят, а предполагам, че ще станат и в гофретника ми - той не прави гофретите особено дебели, особено ако разделя "детелинката" на сърчица, смятам, че биха се получили доста атрактивни сърцевидни вафли
Виж целия пост
# 12
 Laughinganomalia , благодаря, но бъди толкова самокритична Laughing Heart Eyes
 

  Доколкото разбирам от ТУК, вафлените кори би трябвало да може да се правят в гофретник Thinking
Виж целия пост
# 13
Абе грешно се изразих, 33 са прекрасна възраст, но не за ел. уред Simple Smile
Били, белгийските вафли са гофретите - меки и по-дебели в сравнение с тези вафлени кори, за които май пита Тео. Поне аз така рабрах. С моята преса стават точно хрупкави кори с дебелина максимум 2-3 мм. Като са горещи са меки и могат да се свият на фунийка, след изстиване стават хрупкави. Абе като фунийките за сладоледите тип Рафи. Уредите за двата вида са различни.
Виж целия пост
# 14
С моята преса стават точно хрупкави кори с дебелина максимум 2-3 мм. Като са горещи са меки и могат да се свият на фунийка, след изстиване стават хрупкави. Абе като фунийките за сладоледите тип Рафи. Уредите за двата вида са различни.

Точно за това питам, искаше ми се да се опитам да си направя фунийки за сладолед Simple Smile. Ти каква рецепта точно използваш?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия