Соевото мляко?

  • 3 970
  • 16
Някой ще ми разкаже ли доколко е адекватно соевото мляко за диета за отслабване? Замествам напоследък обикновеното със соево и разтварям степче. Така става приятно за пиене иначе е отврат. Но се чудя струва ли си? newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 1
Диета за по-добро храносмилане това намерих аз и мисля че е подходящо за диетка newsm78 newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 2
Намерих също че 250 гр соево мляко съдържа само 81ккалори ,но пише че не трябва напълно да замества истинското мляко а да се редуват или смесват.Дано нещо съм ти помогнала  newsm78 newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 3
Никой ли повече няма мнение? newsm78 Не ме интересува калоричността- на кутията си е написано (всъщност моето е с 70 кал. на 250 мл.).

Интересуват ме подробности около производството- твърди се че соевите продукти не били полезни щото нам си кво си и как били произвеждани... newsm78 Чувала съм разни такива неща.
Виж целия пост
# 4
...подробности около производството...
Едва ли ще Ти бъда много от полза, но това което знам за соевото мляко е че се получава от извлека на накиснати сухи соеви ядки, смляни във вода. С една дума е емулсия от мазнина, вода и протейн. В повечето соеви млека има добавена захар/ някакъв подсладител и аромат, малко е непривично на вкус чистото соево мляко. За предимствата на соевите продукти няма да Ти пиша, предполагам че след като си решила да опиташ соевото мляко някаква допълнителна инф- я е подбудила интереса Ти?! Честит Ти нов аватар.
Виж целия пост
# 5
Принципно и преди честичко купувах соево мляко, но предимно подсладено и ароматизирано. Сега купувам чисто и сама го подслаждам със степче. Самото степче е вредно, пък и напоследък също много се говори за вредата на соевите продукти, та се питах дали си правя услуга или обратното... newsm78 От степчето няма да се откажа, защото с него бързо и лесно стават млечни шекове с различни аромати, но с тази противоречива информация за соята се чудех относно диетичните и качества. newsm78 Всички сме чували за това че соята била много полезна- растителни белтъчини, фитоестрогени и т.н...Обаче напоследък страшно плюят всички соеви продукти....и не знам...реших да питам, може да има хора отдавна интересували се по въпроса и чели интересни неща. newsm78

Виж тук само колко страшни неща пишат. Не знае на какво да вярва човек вече. newsm78
Виж целия пост
# 6
...Всички сме чували за това че соята била много полезна...
Не е съвсем така, чувала съм че е полезна, да; но съм чувала и чела дебати и за обратната страна на медала/ особено публикациите на Fallon and Enig/ за наличието на phytic acid- а който пречи за пълното асимилиране на Са, Mg, Cu, Fe, Zn, и за tripsin inhibitors, и lysinoalanine carcinogenic nitrosamines, и за наличието на haemagglutinin, които предизвикват запушване на кр. съдове и за непълното усвояване на соевият протейн... Но според мен ако се заложи на ферментираните соеви продукти се избягват тез неща. А още повече че като се замисля че цели нации са просъществували здрави досега а и са с най- нисък рейт на ракови заболявания и сърдечно съдови, мисля че умереността е в основата на всичко. Още повече че всички изследвания който се довеждат като подкрепа на антисоевите теории са правени в/ у хранени с огромно кол- во соеви продукти животни, а въпреки всичко животните по различен начин реагират на различни храни от хората. С една дума всяко нещо си има две страни, но ако досега си нямала оплаквания от соевото мляко/ т. е. не си алергична/ не виждам защо трябва да се стряскаш от подобни публикации. Умерената консумация на соеви продукти досега не е навредила, а дори напротив. За проблеми със тях съм чела при подрастващи момчета/ получва се завишаване на естрогена в тях/, но за жени ползите са налице защото балансира хормоналната система. Това е мое мнение, а всеки сам взема решение какво и по колко да слага в устата си.
Виж целия пост
# 7
Соя newsm11
Виж целия пост
# 8
Поци, много си немногословен. Laughing Така и баба може.

Калида, и аз слагам на кантара тези неща...Но като се замисля, че соята е основен продукт на азиатци и го консумират цял живот пък нищо им няма...и се чудя само аз ли съм толкова луда да се хващам на критиките на някои... newsm78 От друга страна...тя китайската соя може да не е генномодифицирана, а това което ядем, знае ли се... newsm78
Виж целия пост
# 9
Щом баба ти може,карай Hug
Няма да пиша статии Whistling
Мисля ,че съм доказал някои неща Peace
Калида ви обръща внимание  bouquet
Виж целия пост
# 10
Щом баба ти може,карай Hug
Няма да пиша статии Whistling
Мисля ,че съм доказал някои неща Peace

Ти пък сега какво се засягаш като малко дете? Laughing Къде ти е статията за соята? Аз не чаках пръстче повярвай. Wink
Виж целия пост
# 11
 newsm10 smile3505 newsm10
Виж целия пост
# 12

Не ме карай да мисля, че нямаш какво да кажеш. Mr. Green
Виж целия пост
# 13
...тя китайската соя може да не е генномодифицирана, а това което ядем, знае ли се...
Ксения, според мен не толкоз до генномодифицираният състав/ много храни на днешно време са генно- модифицирани, а и как иначе при сегашните темпове?!/, колкото до препаратите които се използват за да извлекат соевият протейн и да го добавят в сладоледи, млека, готови храни. Типичната китайска соева храна е далеч от всички тез обработки- там разчитат на ферментиралите продукти- като тоуфото, мисо, темпей... По това което знам ферментацията е един от малкото начини за здравословно обработване на соята, като така се неутрализират и премахват токсините. А Ти защо пиеш соево мляко, непоносимост към мл. протейн ли имаш или просто под давление на медийте? На щерката даваш ли?
Виж целия пост
# 14

Не ме карай да мисля, че нямаш какво да кажеш. Mr. Green

Имам ,и съм го писал в темите си.Но ми писна да се повтарям.Четете, моля bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия