Как да си направя сирене по Шопски

  • 13 887
  • 35
Търсих и не открих рецепта.
Ако някой знае как се прави да сподели. Аз не съм яла, но съм чувала че е вкусно. Знам само че има сирене и доматен сос  Blush.
Виж целия пост
# 1
Търсих и не открих рецепта.
Ако някой знае как се прави да сподели. Аз не съм яла, но съм чувала че е вкусно. Знам само че има сирене и доматен сос  Blush.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34341.msg657331

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=36696
Виж целия пост
# 2
Аз го правя така:На дъното на гювече сипвам мазнина,след това нареждам последователно резен домат/доматен сок през зимата/,парче сирене, пак домат и отгоре наръсвам с чубрица.Слагам го във фурната и когато течността поизври и се запече,чуквам и едно яйце.Отново връщам във фурната за кратко да се стегне леко яйцето.
По желание може да се добави люта чушка или парчета печен пипер,лук или праз през зимата и т.н.
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви!
Незнам защо не ми излезе нищо с търсачката  Confused.
Виж целия пост
# 4
Аз го правя в микровълновата - в жегите особено е абсурд да включа фурната. В гюведжетата слагам масло, домати, чушки, сирене (може и кашкавал и разни изостанали топени сирена от хладилника). Слагам за 5-10 минути в МВ, след това чуквам по 1-2 яйца и продължавам да пека в МВ до готовност на яйцата. Жълтъците пробивам на няколко места с вилица.
Виж целия пост
# 5
Аз го правя в микровълновата - в жегите особено е абсурд да включа фурната. В гюведжетата слагам масло, домати, чушки, сирене (може и кашкавал и разни изостанали топени сирена от хладилника). Слагам за 5-10 минути в МВ, след това чуквам по 1-2 яйца и продължавам да пека в МВ до готовност на яйцата. Жълтъците пробивам на няколко места с вилица.
И аз така ги направих. Сега мисля и малко кашкавал и гъби да им добавя Simple Smile.
Виж целия пост
# 6
Аз го правя в микровълновата - в жегите особено е абсурд да включа фурната. В гюведжетата слагам масло, домати, чушки, сирене (може и кашкавал и разни изостанали топени сирена от хладилника). Слагам за 5-10 минути в МВ, след това чуквам по 1-2 яйца и продължавам да пека в МВ до готовност на яйцата. Жълтъците пробивам на няколко места с вилица.

На пълна мощност ли?
Виж целия пост
# 7
И аз ги правя в МВ. Първо слагам нарязан лук и масло за 2 мин. (правя по 2 гювечета наведнъж). След това редя пласт филии домат, филия сирене, пак домати  ,наръсвам с черен пипер,чубрица и магданоз.Връщам в МВ -то за 4 мин., чуквам по едно яйце и пак в МВ -то за 2 мин. ( внимавам да не се пръсне жълтъка, че става като бомба).
 За таткото е по тракийски - същото ,само че се добавя луканка ( аз шунка) и люта чушчица ( както би казал Ути  Wink)
Виж целия пост
# 8
bilqna_69,
-какви гювечета - йена или глинени, използваш;
-слагаш ли капака;
-и на каква мощност ги правиш?
Виж целия пост
# 9
Аз приготвям сиренето така:
На дъното на глинени гювечета сипвам по малко олио или зехтин,прибавям по няколко резена домат или разредена с вода лютеница,сирене-на кубчета или на плочка и чуквам по едно яйце,на което жълтъка бодвам с вилица.Слагам по едно гювече в МВ,на пълна мощност точно 6 минути и така всички гювечета.Може по желание да се сложи кашкавал или суджук.
п.п.Гювечетата при печенето са без капак.
Виж целия пост
# 10
Момичета, благодаря, че ми отворихте очите   bouquet
В тази жега да се използва фурната е равно на мазохизъм.
Ето го и моето сиренце:
Виж целия пост
# 11
Май малко късно отговарям , ама да си кажа -през цялото време са с капак.Моята фурна няма обозначени мощности, а е с картинки,приемам че е на пълна мощност.Гювечетата ми са глинени.
Виж целия пост
# 12
Момичета, благодаря, че ми отворихте очите   bouquet
В тази жега да се използва фурната е равно на мазохизъм.
Ето го и моето сиренце:

Кати, ти вече си свършила работата, но все пак да ти отговоря - на пълна мощност.  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Редя пласт сирене, пласт домати, пласт сирене, пласт домати, най-отгоре чуквам едно яйце като леко поразбърквам жълтъка, добавям бучка масълце и за 5 мин. в МВ на 900 вата. Става супер!   chef
Виж целия пост
# 14
Има ли значение дали ще запичаме за кратко продуктите един по един, или всичко наведнъж и тогава да се пече?
От рецептите, дадени тук, срещнах и двата типа начина на приготвяне.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия