Пилешки флейки с кашкавал пане

  • 5 660
  • 7
Много ми харесват Пилешки флейки с кашкавал пане, но как да си ги направя вкъщи?
Благодария предварително  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
някой не знае ли как се правят ?
Виж целия пост
# 2
Пилешки флейки правим на скара, като ги купуваме готови - овкусени.
Ако не са - в някаква марината си ги правим - водка, соев сос, черен пипер. Да постоят 2-3часа в нея и после мяткаме на скарата.
Кашкавал пане аз лично правя по следния начин. Правя по-гъстичко пане - бира, брашно, яйца, малко сода бикарбонат, сол, черен пипер. Сместа е като за кекс. Или малко по-рядка. Кашкавалчето трябва да е по-твърдичко, за да не се разтича. Можеш да го сложиш във фризера да стане доста твърдо. Пържи се в силно загрята мазнина в тиган.
Аз предпочитам да го правя на хапки - режа мънички кубчета кашкавал, топвам в сместа и пържа. Но може и плочка.
Не претендирам за официална рецепта, но е такава, която съм изпробвала с годините, а сместа за панировката бях чула от един ресторант, където тези "орли" са разкошотия.
Дано да съм ти била полезна.
Заглавието е малко объркващо, дано да съм разбрала правилно какво търсиш.
Добър апетит   bouquet
Виж целия пост
# 3
много благодаря ще пробвам и тази рецепта , но всъщност аз искам да напрая Пилишки флейки с кашкавал цялото панирано (слой пиле слои кашкавал и отгоре панировка) - опивала съм го в "Хлабите" - много е вкусно.  newsm78  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
това ли имаш предвид?



казва се cordon bleu

на кое се казва флейка?
Виж целия пост
# 5
на кое се казва флейка?


Пилешки флейки с гъбен сос и сметана

200 грама пилешко филе се нарязва на тънки флейки, които се запържват до побеляване (не до зачервяване, че става сухо). Тогава се слагат гъбите и гъбеният сос (готов или се приготвя на момента). Накрая се слага и сметана. Гарнира се с картофено пюре. Отгоре се рендосва кашкавал.

Според тая рецепта просто тънки филийки от пилешкото newsm78 Иначе рецептата е вкусотия!
Виж целия пост
# 6

на кое се казва флейка?


Флейки се наричат тъничко нарязаните филенца от бялото месо на пиле. Обикновено са престояли в марината и са много крехки и сочни.
Виж целия пост
# 7
много благодаря ще пробвам и тази рецепта , но всъщност аз искам да напрая Пилишки флейки с кашкавал цялото панирано (слой пиле слои кашкавал и отгоре панировка) - опивала съм го в "Хлабите" - много е вкусно.  newsm78  Simple Smile
Ами там не може ли да ги питаш за рецептата?  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия