Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

киста и много въпроси след това

  • 789
  • 7
След спукана киста на яйчника  и кръвоизлив,последвала операция /коремна/ сега трябва да пия противозачатъчни .Кога може да се получат резултатите от хистологията и коя киста според вас /ако може така да се каже / е по безобидна. Разбрах,че имало доста видове кисти.Може ли кистата да се е образувала за 10-тина дни ,защото преди толкова бях на лекари и те нищо не видяха.
Виж целия пост
# 1
Знам ли аз може да я е нямало,пак може и д-ра да не я видял,има няколко вида кисти,3 дно след операцията ще ти дадат отговор къква е кистата,и аз сега ще правя лапаро заради киста маи шоколадова,от много време я имам,с хапове не става и сега лапаро другия месец,не мога да забременея и това е,изледвания правих всичко е ок,от кистата е и не получава овулация май.късмет и не се шашкай.но да нарасне толкова бързо...............па знам ли???
Виж целия пост
# 2
Мисля че резултатите от хистологията ги дават около 2 седмици след операцията и тогава определят лечението. Дано резултатите са добри. Желая ти бързо възстановяване и не се шашкай предварително. Като излязат резултатите разпитай лекаря - нека ти обясни. В момента и да гадаем, няма как да разберем - имало ли я е, или не при предишния преглед. В болницата, където те оперираха не ти ли казаха кога ще са готови с хистологията?
Виж целия пост
# 3
Резултатите от хистологията пристигат най-рано до 10 дни. Поне във Варна е така.
Едва ли кистата се е образувала за 10 дни. Аз съм със същия случай като теб. Обаче си я носих доста време. Едни доктори я виждаха, други не.
Говори с лекарите за физиотерапия!
Виж целия пост
# 4
lilia ти от колко време си я носиш,аз моята от години сигурно съм я имала и сега ще махам с лапаро,другият месец,от нея нямам овулация.касме и успех на всички
Виж целия пост
# 5
kali 61, най-безобидни, ако мога така да ги нарека, са фоликулярните кисти. Аз получавам такива от време на време, не всеки месец. Те се появяват и изчезват от само себе си, резорбират се и не са постоянни. Не са опасни, но все пак трябва да се следят.
Ендометриозните кисти са съвсем друга работа, те са опасни, тъй като не се саморезорбират, а е нужна оперативна намеса за тяхното отстраняване. Твоята може да е била такава. Понякога са пълни с кръв ( както е станало при теб ), тогава при спукването им може да стане инфекция на коремната кухина... затова са по-опасни.
А за това дали са я забелязали преди - както lilia_n_s ти е казала -  зависи от доктора - някои гледат, но не виждат.
Виж целия пост
# 6
Очевидно се касае за спукано жълто тяло, довело до кръвоизлив в корема и наложило операцията. Другите кисти не се пукат. Жълтото тяло се образува след овулацията, бързо расте и съществува 2 седмици, до настъпването на следващата менструация. Поради късливата си кръвоснабдена стена е възможно да се спука спонтанно или при провокация /най-често това е секса/ в предменструалния период.
Виж целия пост
# 7
кое е според вас по-малкия дявол--жълто тяло или  фуликулярна киста.Още не са излезнали резултатите ,но лекаря каза ,че  няма според него ендометриоза.Какво трябва да се предприеме ако е жълто тяло ?Секс не е имало със сигурност. Може ли преди мисед аборта ,които беше май да не се е получавало бързо забременяване от това жълто тяло или пък самия мисед да е бил в резултат на неправилно функциониране на жълтото тяло.Ако някой е преживял нещо подобно или има информация моля да ми пише.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия