Какъв зеленчук след моркова?

  • 630
  • 8
Здравейте, мами,
може и да има друга подобна тема, ама както винаги съм недовидяла, та затова ме извинете:) ядем от 2 седмици вече зеленчукова, с 300 зора свикнахме с "гадния" вкус на картофа, после сложих и морков към него, а сега какво мога да прибавя? мислех си за грах и/или тиквички. дали е рано или сега му е времето? и дали има някаква опасност от алергии от някои от посочените зеленчука, че сме с диагноза атопичен дерматит. благодаря ви предварително  Hug
Виж целия пост
# 1
Тиквичката спокойно можеш да въведеш, тя не е алерген, блага на вкус и се харесва. Комбинирай с моркова и картофа.
Също така ако си захранила с ориз-можеш да прибавиш към него и тиквичка!
В началото не трябва да се бърза толкова много с разнообразието от зеленчуци, за да има време детето да ги приеме!
По-късно когато излезнат червените чушки-може да слагаш по малко в пюрето като ги белиш!
Аз лично въведох грах след 8-9 месец. Според можеш да поизчакаш с граха. Още сте малки!
Виж целия пост
# 2
Да може да дадеш тиквичка а може и чушка(белена).Още сте малки за грах.Може даприбавиш и ориз към зеленчуците но внимавай-запича.Тиквата също е подходяща и не е алерген.
Виж целия пост
# 3
И моят малчуган е с Атопичен дерматит.Ще ти изброя как съм въвела зеленчуците:6/7 месеца-картоф,морков,тиква,тиквичка,ориз,карфиол,броколи.На 8 месеца и половина беше когато дадох чушка(белена),домат и грах.На 9 месеца въведох кромид лук,пресен лук,магданоз,копър,целина,краставица(сурова).Дано а не съм  пропуснала нещо.До сега (да чукна) не сме имали проблем.Успех и на вас.
Виж целия пост
# 4
Не бьрзай с това захранване цял живот щте яде сега мляко давай .Когато вкараш нов продукт из4акай седмица две и тогава  вклю4вай друго.
Виж целия пост
# 5
не давай домат , яйца, ягоди , кайсий, праскови, киви.
Виж целия пост
# 6
Можеш да дадеш тиква вместо картоф.

Ето ти примерна рецепта:

Пюре от моркови и не само

Изчистете и изтържете няколко моркова от биологичен произход като ги нарежете на малки парчета (около 1 см.).
Сложете ги в малко вода, покрийте тенджерата и ги оставете да врят около 20 мин.
Пасирайте чаша и половин моркови с една трета чаша от водата, в която са врели.
Децата обичат много вкуса на морковите, които им набавят добро количество витамин А.

Пюрето може да се направи от много зеленчуци – тиквички, картофи, тиква, карфиол, броколи и така нататък. Абсолютно достатъчно е да използвате тази рецепта като прибавите щипка сусам и една чаена лъжичка зехтин.

Водата, в която сте ги варили може да се консервира и да се прибавя към други зеленчукови бульони.


Използвай картоф само, когато не е сезона на тиквата.
Ето малко инфо за картофа:

КАРТОФИ – това също е зеленчук, който съдържа соланин и ако не е добре консервиран, може да е токсичен, най-вече покрай “очичките”. Вареният картоф се окислява лесно, ето защо не се препоръчва консервирането за следващия ден. Добре е да се съхранява далеч от светлина и влага и НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА твърде честата консумация от бебето.
Виж целия пост
# 7
Тиква, броколи, карфиол. Грах след 8-ми месец.  Peace
Виж целия пост
# 8
Благодаря на всички за бързите и добри съвети:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия