Таралеж

  • 4 636
  • 24
Идеята е  от тук :
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1052.0
Това е моя таралеж още не е изпечен  Laughing




Да кажа само че моя го направих с плънка и затова не му се оформиха хубаво бодлите  , като режех с ножицата и се показваше плънкато , този проблем при малките таралежчета го нямаше.

Ето го  и изпечен
Виж целия пост
# 1
супер е станал!!!! Party

и аз ще направя при първа възможност Peace
Виж целия пост
# 2
Много добре изглежда само се чудя дали аз ще успея да го направя толкова красив   bouquet
Виж целия пост
# 3
Браво Зечова! Само да попитам-тавата с какво я подмазваш и каква ти е плънката?Може ли да ги изпека на силиконовите подложки вместо тава?
Виж целия пост
# 4
pepika , тавата леко намазах с олио и се отлепи супер лесно .Плънката ми беше кренвирш , кашкавал на кубчета и маслини .Общо взето с плънката може да се експириментира , лично на мен малките таралежчета дето бяха без плънка ми харесаха повече  Peace
За силионовите подложки не мога да съм от полза защото нямам такива и незнам как се ползват.
Виж целия пост
# 5
Много са сладки, особено малките таралежчета. Ще ги пробвам в най-скоро време.
Имам няколко въпроса.
Може ли да се замени бахара с черен пипер?
С какво тесто се правят? Това на танита ли?
Дали на следващия ден са мекички и стават ли за ядене, или са добри само топли?
По тези направо ми изтекоха очите:




Виж целия пост
# 6
Много са сладки, особено малките таралежчета. Ще ги пробвам в най-скоро време.
Имам няколко въпроса.
Може ли да се замени бахара с черен пипер?
С какво тесто се правят? Това на танита ли?
Дали на следващия ден са мекички и стават ли за ядене, или са добри само топли?
По тези направо ми изтекоха очите:





Аз нямах нито бахар нито чер пипер затова моите очи бяха с маслини парченца  Laughing
Тестото си беше меко и на другия ден въпреки че не беше останало много за другия ден.Ползвах тестото на Танита .
Студени ми харесаха повече ,но това е въпрос на вкус. Hug Hug
Виж целия пост
# 7
Зечова, благодаря за бързия отговор. А за каква мая става дума? За суха ли? 1с.л. ми се вижда много, че и 3/4 също  newsm78
tanita е голяма майсторка на питите, неведнъж съм плакнала око по снимките, но не съм се зачитала в рецептите. И ми се вижда странно, че може би използва суха мая. Въпреки че и аз съм фен на сухата мая - по-лесно ми е  Laughing

Рецептата е тази, нали?

Прясно мляко- стайна температура 27градуса С - 1 и 1/4ч.ч(може половината да е прясно мляко, половината вода)
Яйце – 1бр. + 1 белтък(жълтъка за намазване отгоре)
олио - 1с.л.
захар - 1с.л
сол - 1ч.л
брашно – 4ч.ч
мая - ¾ с.л.
Виж целия пост
# 8
Да  това е рецептата , ами някъде около половин пакетче сложих т.е пак около супена лъжица  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Зечова, че на тия таралежки откога им се каня  Mr. Green. Добре, че ме подсещаш да запретна ръкави  Blush. Страхотно са ти се получили.  Hug
Виж целия пост
# 10
Е, не се стърпях. Направих ги още днес. Но не съм особено доволна. На вкус са си екстра питчици, но на вид има още какво да се желае. Муцунките им се сплескаха. Може би много напред съм започнала с бодличките.
Ето ги:





Виж целия пост
# 11
cathie , много са ти добри даже  Peace  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 12
Абе цял ден гледам темата и си мисля,че става дума за торта Таралеж и затова не поглеждам! Crazy
Ще се пробвам и аз скоро!Аз още Крокодила не съм направила,ама ще ги направя тези дивотии! Peace
Поздравления на майсторките до тук!   bouquet
Виж целия пост
# 13
Зечова, много благодаря, че пусна тая тема. Наистина са сладури.
По принцип де. Моите не са чак такива като вашите, ама аз съм инат и ще се пробвам до прекрасен резултат  Laughing

Ето ги и по-добър ъгъл:

Виж целия пост
# 14
Е вече   наистина няма да влизам в този форум  Crossing Arms
Само вкусотии...Браво ,момичета!Страхотни майсторки сте!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия