агар-агар

  • 3 542
  • 4
та така мамчета,
трябва ми помощ за агар-агара.
знам, че се вари 2 минути. само това.пробвах 1 път не беше много успешен опит.

искам да желирам бита сметана с кисело мляко за торта. нито киселото мляко, нито сметаната мога да ги варя 2 минути.
предният път сварих агара с малко вода и добавих към другите 2 неща. не се желира.
при варенето на агара той се сгъсти, ама после не желира всичко. Thinking
дозировката си беше наред. Crossing Arms
качеството на агара също. Crossing Arms
идеи, предложения,съвети? Confused
Виж целия пост
# 1
Какво е агар  newsm78 Аз с желатина съм скарана и май хич не мога да помогна  Blush
Виж целия пост
# 2
Знам, че за разлика от желатина, агар-агарът се разтваря в гореща вода при температура 95 до 100град. Горещият разтвор е прозрачен. Като се охлади до 35-40град, става като гел, а при нагряване отново се превръща в течен разтвор. Но не знам какво е съотношението агар-агар и течността, която ще се желира.

Виж тук
 И тук!
Виж целия пост
# 3
Знам, че за разлика от желатина, агар-агарът се разтваря в гореща вода при температура 95 до 100град. Горещият разтвор е прозрачен. Като се охлади до 35-40град, става като гел, а при нагряване отново се превръща в течен разтвор. Но не знам какво е съотношението агар-агар и течността, която ще се желира.

Виж тук
 И тук!

ама моя горещ разтвор тръгна да се сгъстява  ooooh!
2та линка ги гледах преди да попитам.
но за технологията нищо не пише... Thinking
Виж целия пост
# 4
Моля, дайте съвет как да желирам тази бита сметана с кисело мляко, защото искам утре да правя тортата Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия