Кюфтета от гъби

  • 7 213
  • 21
В нашето семейство гъбите са на почит и честичко приготвям по различен начин, ето един вариант на гъбени кюфтета:

1 кг гъби,
2-3 глави лук,
3 средно големи картофа, сварени,
3 филии бял хляб,
2 яйца,
прясно мляко,
масло, черен пипер, сминдух, магданоз, вегета

Гъбите се измиват и настъргват на ренде. Заедно със ситно нарязания лук се задушават в маслото. Ако пуснат водичка се задушават докато поизври водата, а останалата вода се отцежда. Към охладените гъби се добавят жълтъците, настърганите картофи, накиснатите филии в млякото, подправките. Омесват се и се оставят да престоят около половин час.
От така приготвената смес се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и после в разбитите на сняг белтъци. Пържат се в сгорещено олио. Могат да се поднесат със сос от кисело мляко и копър и чесън.

Ето и снимки на готовите кюфтета:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=57

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 1
marulka ние също обичаме гъбки и ще ги пробвам тези твои кюфтенца, но кажи как правиш тези Аладушки - изглеждат ми много апетитно  Laughing
Виж целия пост
# 2
marulka ние също обичаме гъбки и ще ги пробвам тези твои кюфтенца, но кажи как правиш тези Аладушки - изглеждат ми много апетитно  Laughing

Надявам се да ти харесат, малко са играчка тези кюфтенца, но пък си заслужавам.
А аладушките ги има във форума ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51225.0;all/, също са много вкусни и най-вече бързо стават.
Виж целия пост
# 3
мерси   bouquet
Виж целия пост
# 4
Страшно обичам гъби и ги ям под всякаква форма. Само на компот дето не съм ги правила още   Joy и очевидно и на кюфтенца  Mr. Green. Непременно ще се пробва рецептата. Благодаря много   bouquet
Виж целия пост
# 5
Ако имах гъби, щях веднага да ги започна. Изглеждат много апетитно  eat
Виж целия пост
# 6
Имам гъби. Почвам ги. newsm44
Виж целия пост
# 7
Имам гъби. Почвам ги. newsm44

Няма да съжаляваш, наистина.
Виж целия пост
# 8
И аз си записвам рецептата. Непременно ще я пробвам.
Виж целия пост
# 9
И аз ще пробвам  Peace
Виж целия пост
# 10
Скъпа ми марулка newsm51 много благодаря за рецептата.Направих кюфтетата от пролетни манатарки.Беше нещо върховно .Още веднъж  smile3525
Виж целия пост
# 11
Скъпа ми марулка newsm51 много благодаря за рецептата.Направих кюфтетата от пролетни манатарки.Беше нещо върховно .Още веднъж  smile3525

Радвам се, че са ти харесали.
Тъкмо се чудех, няма ли някой да се престраши да ги направи вече  Whistling
Виж целия пост
# 12
В нашето семейство гъбите са на почит и честичко приготвям по различен начин, ето един вариант на гъбени кюфтета:

1 кг гъби,
2-3 глави лук,
3 средно големи картофа, сварени,
3 филии бял хляб,
2 яйца,
прясно мляко,
масло, черен пипер, сминдух, магданоз, вегета

Гъбите се измиват и настъргват на ренде. Заедно със ситно нарязания лук се задушават в маслото. Ако пуснат водичка се задушават докато поизври водата, а останалата вода се отцежда. Към охладените гъби се добавят жълтъците, настърганите картофи, накиснатите филии в млякото, подправките. Омесват се и се оставят да престоят около половин час.
От така приготвената смес се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и после в разбитите на сняг белтъци. Пържат се в сгорещено олио. Могат да се поднесат със сос от кисело мляко и копър и чесън.

Ето и снимки на готовите кюфтета:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=49
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&view=1&photo=57

Да ви е сладко!

Мерсиии! Много вкусни изглеждат, а и със сигурност са такива! Peace Ще ги пробвам.
Виж целия пост
# 13
Кюфтетата определено са си играчка. Запържих гъбите с лука, докато изври водата. Не задуших умишлено, че щях да чакам извирането до утре. Сега чакам да изстине сместа и да бъркам каймата.
Но не ми се ще да слагам хляб. Никога не слагам, защото после поемат повече мазнина, а мъжът ми има гастрит и ако ще пържа, то поне да не е е толкова мазно. За сметка на него ще сложа повече картофи. Предполагам, импровизациите са позволени  Wink
Но все пак да питам. Натопените в прясно мляко филиите изцеждат ли се или?
После ще се отчета   chef
Виж целия пост
# 14
Разбира се, че са позволени импровизации. Аз също не задушавам докрай гъбите, защото нали след това минават още една термична обработка. Филиите се изцеждат, да.
Надявам се да ви харесат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия