Пиле по Аржентинси- как

  • 3 523
  • 26
Опитни кулинарки момя ви за помощ.
Преди известно време ядох такова пиле в един ресторант и много ми хареса, а сега искам да го приготвя за рождения ден на моята малка госпожица, но не знам точната рецепта. Това което си спомням е, че беше нещо като пилешка пържола поръсена с кашкавал и отгоре сложено резенче домат, и мисля че всичко това беше леко запечено на фурна.
Ако някои знае точно как се приготвя моля да сподели.  chef
Виж целия пост
# 1
Не съм правила никога, но ето какво казва Гугъл по въпроса:

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=526

http://recepti.rozali.com/yastia-pile/p4119.html?3eda4f110ee4624095f643c4e00ee33f
Виж целия пост
# 2
Аз правя по тази рецепта, вкусно става. Все си мисля, че съм я копнала от форумите, но не помня точно от къде.

ПИЛЕ ПО АРЖЕНТИНСКИ
 (за 4 порции)

- пилешки пържоли (овкусени с черен пипер и сол)
- голяма глава лук
- малко горчица
- 1 обикновена майонеза
- кашкавал

Пържолите се слагат на дъното на йенски съд с капак. Върху тях се нарежда лукът, нарязан на тънки колелца. Тук-там се мацва по малко горчица (по желание е).
Отгоре се разпределя майонезата и се поръсва с настърган кашкавал.
Слага се капакът и съдът се поставя в студена фурна. Пече се около 30-40 минути (зависи от фурната).
Виж целия пост
# 3
аз съм правила нещо подобно, но без горчицата - майонезата се пресече. беше вкусно, но за гости не върви с пресечена майонеза.
Виж целия пост
# 4
Момичета благодаря ви за бързите отговори!   bouquet Но мисля, че това което аз хапвах беше нещо по- различно, в смисъл че нямаше майонеза и лук. Ще пробвам вашите рецепти и ще преценя.
На края може и да импровизирам, да задуша пържолите във фурната (може с малко готварска сметана), след това да настържа кашкавал, може и малко топено пушено сирене и да сложа, и накрая доматче за украса. Според вас ще стане ли вкусно така и каква гарнитура подхожда на такова ястие  newsm78
Виж целия пост
# 5
Мисля, че ще стане много вкусно. Можеш да сложиш и кофичка заквасена сметана.  Peace
Виж целия пост
# 6
А защо не направиш точно това което си описала ?
беше нещо като пилешка пържола поръсена с кашкавал и отгоре сложено резенче домат
Звучи добре.По-подобен начин се прави пилешко с ананас и е доста вкусно (в смисъл че месото се пече малко 15-20мин. и не става сухо),с подходяща марината ще стане леко и вкусно ястие.
П.п. без сметаната -според мен се "бият" с доматите  Naughty
Забравих гарнитурата  Mr. Green
Картофено пюре(ако го оставиш по-гъсто можеш да го объркаш  с малко кашкавал настърган наситно ,да го шприцоваш като розички и да запечеш леко във фурната).
Ориз със зеленчуци ,зеленчуци соте,гъби соте-абе лято е поне зеленчуци на пазара много  Joy
Успех  newsm10
Виж целия пост
# 7
Днес смятам да го направя. В някои рецепти е с гъби. Ако някой го е правил, моля да сподели как е по-добре - с гъби или без?
Виж целия пост
# 8
Да споделя как правя пилето по аржентински, неколкократно изпробвано. Пилешки пържоли от филе се начукват и овкусяват, след което се изпичат на скара. Приготвям си смес от майонеза и кетчуп и намазвам изпечените пържолки. Отгоре поставям тънко нарязани парче шунка  в/у нея парченца тънко нарязан домат и наи отгоре  кашкавал./може да бъде настърган или тънко нарязан. Всичко това за 2минути в МВ или докато се поразтопи кашкавала. Подходяща гарнитура е картофеното пюре. Дано да съм била полезна.
Виж целия пост
# 9
gani-albi благодаря за рецептата   bouquet Мисля че точно така беше предложено и в ресторанта, в който пробвах това пиле.
Виж целия пост
# 10
Рецептата е както ти е написала labrex, в къщи правим свински пържоли - каренца по този начин,като след тях слагаме и картофи на кръгчета-един ред, лука на кръгчета и запечатваш с 1 пакетче майонеза - "Краси" за една нормална кръгла тава, може и кашкавал настърган да добавиш.Много е важно да покриеш хубаво с майонезата, така се  задуши.Печеш 1 час. Става мозък,нищо не се пресича и е много подходящо даже за гости,защото наведнъж става всичко - и месото, и гарнитурата.Това го знам,че е руска рецепта, но основната е точно това "Пиле по аржентински"
Виж целия пост
# 11
Тъкмо се бях отказала да го правя, че се оказа, че месото, което размразявам е свинско, а не пилешко и видях последния пост на Мari123.
Мari123, не разбрах обаче дали печеш в обикновена тава или в такава от йенско стъкло и дали похлупваш?
Виж целия пост
# 12
Тъкмо се бях отказала да го правя, че се оказа, че месото, което размразявам е свинско, а не пилешко и видях последния пост на Мari123.
Мari123, не разбрах обаче дали печеш в обикновена тава или в такава от йенско стъкло и дали похлупваш?

Не съм Мari123, но аз го пека в йенски съд с капак. Grinning
Виж целия пост
# 13
 Laughing

  bouquet

Отивам да готвя.
Виж целия пост
# 14
Сега влязох.В обикновена кръгла тава,нашата е чугунена,ама и в друга става без проблем.Абе като мусаката,само че с цели пържолки - без кокала обаче, начукани и овкусени със сол и черен пипер . С котлети досега сме го правили само, не с вратни пържоли.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия