Рецепти с агнешко,но не печено

  • 1 097
  • 6
Имате ли идеи как да сготвя агнешко месо, но не печено. Винаги го пека,а сега искам нещо по-различно.
Примерно ,ако го смеля..какво да приготвя? newsm78
Виж целия пост
# 1
С каймата , макар и агнешка може да процедираш както с обикновената такава . Стават чудесни кюфтета ммм.... Сложи повечко лук , наситнена чушка - люта , ако обичате и непременно чубрица , баба ми слагаше и наситнен магданоз, чер пипер , яйце , изкиснат хляб - омеси и изпържи - божествени са . А ние си правим едно ястие ,казва се разсол - но то е с агнешко на порции , печено във фурната и много сос , сгъстен с брашно и червен пипер.
Виж целия пост
# 2
Мерси за идеята, утре ще направя.
Сега се сетих да пробвам и в мусака...
Виж целия пост
# 3
готвим го с вси4ко ,що е зелен4ук, с бамя, с картофи, ориз, с кускус арабски!пържени котлети с дом. сос, като кебап с много лук!като кюфтенца с някакъв сос, с гъби!
Виж целия пост
# 4
Яхния със спанак.
Готви се като свинско - лук, сол, черен, червен пипер , месо се запържва, вари се, когато е готово се слага спанака, малко брашно и джоджен.
Може само с пресен лук. По същият начин, но вместо спанак- много зелен лук.
Може супа с ориз. Wink

ПП. Това е, ако решиш да не го мелиш.
Виж целия пост
# 5
Можеш да пробваш в тенджерата под налягане:
Слагаш решетката наливаш вода ,малко сол  до решетката - може и да се покаже малко над нея и нареждаш предварително приготвеното месо в смисъл всяка мръвка е намазана с олио+червен,черен  пипер  и сол
1 ред месо - посипваш с нарязани моркови,джоджен и целина
пак ред месо - посипваш
Затваряш и вариш до готовност
Става разкошноооооо
Много крехко месо!
По нашия край на това му викат - агнешко на пара Laughing
Виж целия пост
# 6
iniici виж теза рецепта
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=93227.0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия