Унгарска кухня

  • 3 574
  • 37
Знам една рецепта , която е унгарска и е страшно вкусна. Претърсих форума и не намерих подобна тема, така че ще се радвам ако унгарски мами споделят рецептите ,които готвят и са любими на семействата им   newsm64
Ето я и моята рецепта:
 
ПИЛЕ СЪС СУШЕНИ СЛИВИ  newsm57

1 пиле
2-3 глави лук
500 гр. сушени сливи без костилки
1 ч.л. червен пипер
2-3 с. л. доматен сок
1 равна ч. л. канела
олио
сол
захар (доста, трябва да е колкото сладко ,толкова и солено)

Сливите се накисват от предната вечер във вода. Пилето може да се свари и обезкости предварително (аз правя така) ,но може и да се запържи в мазнината . Задушава се лука с малко вода, като поомекне се добавят другите неща , задушава се още 10 мин. и готово cook
Виж целия пост
# 1
не знам дали е унгарска, но си е редовно ястие от кухнята на баба ми, откак се помня сме го готвили!може да е отишло в унгария от бг градинари, на4алото на 20 век, може те да са го взели от там, не споря, но е едно е  вярно вкусно е!  chef bowuu  bouquet
Виж целия пост
# 2
Ха и при нас е стара семейна рецепта и със сигурност е пренесена от Унгария, може да се окажем роднини newsm78
Виж целия пост
# 3
колко му е! наистина дано пробват мамите и си кажат мненията, ние си я знаем каква е  вкуснотийка! как сме брояли сливите и разпределяли по равно! хахахха деца сме били! Party Laughing
Виж целия пост
# 4
Никой не иска да пише тук Crossing Arms, от къде си marsy?
Виж целия пост
# 5
Савина, това звучи много вкусно. Обичам сини сливи. Обаче нищо не разбрах от обясненията ти. Rolling Eyes Това пиле напарчельосано ли е? Сварено или пържено? Пържи се вече нарязано на парченца или как? На колко големи парчета? Ако го свариш предварително (цяло ли?), накъсваш ли. нарядваш ли...колко големи са късовете? И на какво прилича в крайна сметка? На манджичка? Тези сливи цели ли?

Като пишете рецепта толкова ли е трудно да се обясни като хората? newsm78 Ние си нямаме унгарски корени. И снимки не си пуснала за да видм поне на какво мяза. Как искаш да се престраши човек да прави като не знае как? newsm78
Виж целия пост
# 6
1.Зависи как си свикнала да готвиш, аз винаги сварявам пилето цяло (не го пържа), само бутчета или само гърди, обезкостявам и ползвам бульона, не ме карай да ти пускам снимки на варено пиле  или на нарязан лук или на сини сливи:xarms:
2.След като не пиша да се режат сливите , значи че са цели.   Crossing Arms
3. За лука няма ли да попиташ, защото съм пропуснала да кажа че се режат на правилни 12-ъгълници  Mr. Green
4.Става гъсто, като картофена яхния и е по-просто, затова не сметнах за необходимо да обяснявам повече.  Crossing Arms
Виж целия пост
# 7
Не просто не си обяснила елементарно НИЩО по рецептата си, но се държиш и вулгарно когато човек те попита. #Crazy
Ами за кво въобще си прави труда да пускаш теми бе момиче? Crossing Arms
Виж целия пост
# 8
рецептата не е никак сложна, а обяснението беше ясно и първия път. Вкусни са тези манджи със сини сливи, ще пробвам и това Simple Smile

на мен обаче би ми се искало повече от унгарската кухня.
Виж целия пост
# 9
xenia има ли тема в която да не се заяждаш, в темата "Испанска кухня" ти беше много елементарно, тук ти е много сложно, човек не може да ти угоди. Съжалявам, че съм ти прозвучала вулгарно, дадох всичко от чувството си за хумор. tooth
Цитат
Ако го свариш предварително (цяло ли?), накъсваш ли. нарядваш ли...
Ти задаваш тъпи въпроси, как искаш да ти отговарям, според теб ще се промени ли вкуса ако пилето е цяло или на парчета...
 
тити , знам още само една , но всъщност не съм сигурна дали е унгарска,  ще я пусна по-нататък.
Виж целия пост
# 10
Цитат
Ти задаваш тъпи въпроси, как искаш да ти отговарям, според теб ще се промени ли вкуса ако пилето е цяло или на парчета...

Представи си, да. И то много. В една непозната рецепта ВСИЧКО е от значение. Така не се пишат рецепти. Това че ти не можеш да обясниш, не означава че за мен е сложно. Сложно ми е да чета мислите на другите. И особено ми е сложно когато на елементарни въпроси получавам вулгарна грубост.
Виж целия пост
# 11
На мен също ми допада, ще го пробвам. Изглежда бързо, лесно и вкусно.
Виж целия пост
# 12
Тези сушени сливи без костилки продават ли се някъде? Досега съм купувала с костилки и не съм обръщала внимание има ли изчистени. Ако няма - как се чистят? При сушените сливи костилката не е ли залепнала за плода?

И още един въпрос - сладни ли яденето после?
Виж целия пост
# 13
айде, едно рамо от мене! аз  нарязвам на порции пилето обикновено, бут4ета, кълка и гърди , правя го по следния на4ин, 4е да не се занимавам много! нарязвам на  едро лука, пове4ко даже става по интересно! леко задушавам порциите  в олио, да се леко запържат, след което слагам лука  и се задушава, доливам вода до уваряване на пилето, привавям доматите, подправките, слагам бахар допълнително 1/2 зърна , сливите цели( така ги оби4аме) измити с вряла вода и на много тихо си къкри до поизвиране на водата!ако го искате с пове4е сос4е,  във по-голямо коли4ество размивате лъжица брашно и внимателно го размивате с бульона! това е!
сливите може и да са цели, те се раздуват от варенето и костилката предполагам не е проблем на никой да си махне! успех!
Виж целия пост
# 14
cathie, сладни доста, както писах в рецептата трябва да е колкото солено ,толкова и сладко. Ако не намериш сливи без костилки сложи с костилки, но трябва да сложиш малко повече от 1/2 кг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия