Готвене с АМ?

  • 529
  • 8
Пуснах търсачка и доста изчетох, но искам да попитам дали може да се готви с АМ (В случая Фризопеп)? Питам, защото в доста от рецептите АМ се добавя накрая, но срещнах и няколко рецепти, които съдържаха сухо АМ, например:

Печени картофени кюфтета
сварени картофи
сварен ориз
1 тиквичка
3-4- лъжици адаптирано мляко
1 глава лук
магданоз
Всичко се намачква/настъргва и се омесват кюфтета, които се слагат да се запекат във фурната с малко олио и вода.

Предвид това, че АМ си губи качествата при висока Т, тази и други такива рецепти възможни ли са и дали ще навредят на детето, ако ги яде?
П.С. Дори срещнах рецепта за баница с готови кори и АМ.



Виж целия пост
# 1
АМ НЕ се преварява!Може да се добави към храната, след снемането й от котлона, или от фурната.
Виж целия пост
# 2
Не може. Може да се добавя към готова смес, след като е охладена минимум до 50 градуса.
Виж целия пост
# 3
Добре де, ако се изпече, както е в рецептата, отровно ли ще стане?
Виж целия пост
# 4
Не ми се вярва.
Мисля,че по-скоро ще загуби почти всичките си ценни добавки.
Преди време по повод на една тема за варенето на АМ  рових в разни сайтове, за да видя какво аджеба ще му стане на млякото, ако се свари. Нищо не намерих. (Не казвам, че съм изчела всичката литература под слънцето.)
Навсякъде се споменаваше, че не се подлага на топлинна обработка, но само толкова.
Виж целия пост
# 5
Отровно не, разбира се, но както каза Виви, губи всичко ценно и в такъв случай не виждам никакъв смисъл в процеса. Защо да го готвиш и разваляш и после да даваш едно нищо  newsm78 На всички АМ-та пише да се слага във вода макс на 60 градуса, но за мен и това е много, винаги съм го правила на стайна.
Виж целия пост
# 6
В крайна сметка кифтаците могат и без АМ Grinning Мерси за отговорите
Виж целия пост
# 7
Защо не слагаш обикновено прясно мляко?  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Виж темата за сокчетата Здравко.
Детето й е развило АБКМ.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия