За каймата

  • 3 635
  • 12
Отново ми се разпаднаха кюфтетата  #Cussing out
Каймата е домашна,слагам от Фикс малки тайни на Маги,лук и яйце,овалвам в галета и пържа.
Къде греша  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Не знам защо ти се разпадат аз слагам и хляб. newsm78
Виж целия пост
# 2
Не знам защо ти се разпадат аз слагам и хляб. newsm78

Да и хлаб слагам понякога,дали не е от каймата  Rolling Eyes или трябва да е много нагорещена мазнината  Rolling EyesАма свекървата и тя прави от нея кюфтета и не се разпадат така  #Cussing out
Виж целия пост
# 3
Пробвай да сложиш в каймата два белтъка и така да я омесиш. После я остави в хладилника за десетина минути да се стегне, преди да започнеш да пържиш. За да станат сочни кюфтетата, като ги правиш на топки си потапяй леко пръстите в оцет и така ги овалвай. Гарантирам ти страхотен резултат!
Виж целия пост
# 4
Пробвай да сложиш в каймата два белтъка и така да я омесиш. После я остави в хладилника за десетина минути да се стегне, преди да започнеш да пържиш. За да станат сочни кюфтетата, като ги правиш на топки си потапяй леко пръстите в оцет и така ги овалвай. Гарантирам ти страхотен резултат!

 Hug Hug Hug Мнооого благодаря!
Виж целия пост
# 5
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace
Виж целия пост
# 6
аз слагам или яйце, или малко кисело мляко в каймата. зависи също и как обръщаш кюфтетата. в моя тиган, кюфтетата , които са в центъра, се разпадат или развалят доста, ако се опитам да ги обърна на мястото им. затова обръщам първо кюфтетата, които са покрай стените на тигана, избутвам централните в края и тогава ги обръщам. кюфтето някак се плъзва по страната на съда , а не да го повдигам цялото. и така се запазва.
и също- не добавям нови кюфтета, докато не извади всички от предния тиган. /това в някаква готварска книга го бях чела/
Виж целия пост
# 7
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace

Абсолютно вярно, както и зависи от какво месо е, ако е само телешко например, пак стават ронливи.
Виж целия пост
# 8
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace

Явно проблема не е в самата кайма, щом на свекърва и не се разпадат от същата, а в приготвянето на каймата.

Моята все е домашна, винаги слагам на 1кг кайма 2 яйца, 2-3 с л кисело мляко с щипка сода за хляб, обърквам вътре и 3-4 лъжици галета - слагам, докато поема млякото (това вместо хляб - по-вкусни са ни така), може и 50-60мл бира, но тогава още 1-2 лъж. галета, подправките и много меся.  Почивка 1 час в хладилник и пак омесване. Едва тогава на кюфтета, овалвам в брашно и пържа. Не залепват, не се разпадат и на мястото на всяко извадено без проблем добавям ново.

Така че - наблегни на месенето на каймата.
Виж целия пост
# 9
За домашна кайма винаги слагам - яйце, хляб, 2-3 суп.лъж. кисело мляко+ 1/2 лъжичка сода, сол,черен пипер, кимион и чубрица.Винаги стават суперски кюфтета Grinning   chef
Виж целия пост
# 10
Възможно е да се разпадат ако няма по-тлъсто месо или малко сланина в каймата. Ако месото е чисто-няма да стане. Peace

Явно проблема не е в самата кайма, щом на свекърва и не се разпадат от същата, а в приготвянето на каймата.

Моята все е домашна, винаги слагам на 1кг кайма 2 яйца, 2-3 с л кисело мляко с щипка сода за хляб, обърквам вътре и 3-4 лъжици галета - слагам, докато поема млякото (това вместо хляб - по-вкусни са ни така), може и 50-60мл бира, но тогава още 1-2 лъж. галета, подправките и много меся.  Почивка 1 час в хладилник и пак омесване. Едва тогава на кюфтета, овалвам в брашно и пържа. Не залепват, не се разпадат и на мястото на всяко извадено без проблем добавям ново.

Така че - наблегни на месенето на каймата.

Каймата е свинска само,определено не е от мазните.Може би си права,утре ще пробвам пак ама като я оставя месена в хладилника.
Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 11
Аз също не ползвам фикса на Маги
 Слагам яйце , хляб. ситно нарязан лук. подравки. понякога и 1-2 с. л.к. мляко
Виж целия пост
# 12
Може да е заради галетата, опитай следващия път с хляб вместо галета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия