Вреден ли е "черния"хляб за децата?

  • 6 375
  • 38
У дома консумираме предимно пълнозърнест,ръжен и типов хляб/т.нар. черен хляб/.Сина ми откакто стана на годинка започна да проявява интерес  и го храня с него
Вчера една приятелка, с която коментирахме това, ми каза че за малки деца не било полезно да се дава,защото: "не задържал желязото в организма ,а подпомагал изхвърлянето му" Thinking newsm78Чела съм из форума,че дават такъв хляб и никога не съм знаела това за желязото,това ме притесни,понеже аз съм с анемия и винаги следя показателите за нея при детето си Tired
Има ли някой запознат- нека ми обясни:вредно ли е или не!?!?
Виж целия пост
# 1
Аз не съм много запозната,но чак пък вреден...Напротив,мисля,че е по-полезен от белия.Стига наистина да е черен хляб,а не оцветен в черно хляб. Confused
Виж целия пост
# 2
Не мога да твърдя със сигурност,но за ръжения и типовия хляб съм чувала,че ги оцветяват,а за пълно зърнестия - не знам,но ми се струва по-истински.
Виж целия пост
# 3
Правилно!!! За направата на тези видове хляб се използват оцветители!
Гадове! Mr. Green
(Източника на инфо е сигурен!)
Виж целия пост
# 4
Правилно!!! За направата на тези видове хляб се използват оцветители!
Гадове! Mr. Green
(Източника на инфо е сигурен!)
За съжаление и аз съм чувала такива неща...затова си взехме хлебопекарна Flutter.
Виж целия пост
# 5
Аз давам предимно само такъв хляб.Ще следя темата.
Виж целия пост
# 6
Въпроса с оцветяване е спорен Черната истина за бялото брашно
У дома консумираме ръжен или пълнозърнест, но децата определено предпочитат белия хляб, а ние с мъжа ми само черен  Peace
Гледам да купувам от щанда на Нилана в халите, където хляба се пече в момента или от Билла - където също виждам процеса на печене.
Там се предполага че хигиената е на ниво, няма да има бои и химикали  Wink

Не купувам от незнайни производители, фурни, павилиони и т.н.
Виж целия пост
# 7
Педиатърката ни подчерта изрично БЯЛ хляб. Признавам си обаче, че не попитах защо  Embarassed
Виж целия пост
# 8
И мен ме заинтригувахте. Ние също купуваме предимно пълнозърнест. Дъщеря ми консумира малко хляб, но все пак и аз се притесних.  Rolling Eyes Не съм се замисляла досега  Embarassed
Виж целия пост
# 9
Това за оцветяването на хляба е ясно,но мен ме интересува ето това:
... че за малки деца не било полезно да се дава,защото: "не задържал желязото в организма ,а подпомагал изхвърлянето му" Thinking newsm78....
Някой знае ли нещо по въпроса? Tired
Виж целия пост
# 10
А къде у нас се отглежда ръжта, от която се прави ръженият хляб?
Въобще този ръжен хляб доколко е наистина "ръжен"?
Виж целия пост
# 11
Neznam.
No baba mi si kupila 4eren glab.Napravila si popara i hlqba stanal bql a mlqkoto tamno! ooooh!
Виж целия пост
# 12
знам че до 3 год. детето трябва да яде бял хляб защото другите по някакув начин са "тежки" за организма.на една приятелка детето е на 5 год.,но тя още му дава само бял хляб
Виж целия пост
# 13
Синът ми яде с нас основно черен, бил той ръжен или пълнозърнест. Яде и бял, но рядко се случва. Не съм се замисляла.  Thinking
Виж целия пост
# 14
Така - след малко ровене в мрежата информацията в полза на белия хляб при децата е:
-  по-лесно смилаем
- по-лесно усвоим (черния е със сложни въглехидрати и детето се засища без да е получило достатъчно калории/енергия)
- по-калоричен
- по-богат на калций и желязо (има вероятност ако яде само пълнозърнест да се предизвика анемия)
- не предизвиква констипация (за разлика от черния)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия