Моля за рецепта за тутманик

  • 70 739
  • 16
Това е иска ми се да направя днес , но нямам рецепта.
 Hug Hug
Виж целия пост
# 1
Погледни тук, катето 2 го е кръстила баница, пък аз така правя тутманик. Embarassed
Имам и още една много вкусна рецепта на Милица от Тоника за тутманик, но ще мога да я напиша, като се прибера вкъщи. Лесна е и много вкусна, но не помня точно пропорциите.
Виж целия пост
# 2
labrex , да ти кажа преди да пусна темата си мислех да ти пиша на лични с въпрос за рецептата , защото винаги се отзоваваш с рецепти не само в моите теми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 3
labrex , да ти кажа преди да пусна темата си мислех да ти пиша на лични с въпрос за рецептата , защото винаги се отзоваваш с рецепти не само в моите теми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

 Grinning Радвам се, обичам да помагам, когато мога. Е, не трябва човек да прекалява все пак. Ще напиша довечера рецептата на Милица, пробвай я някой път, не се втасва по пет пъти и много хубаво мирише на мляко и масло. Heart Eyes
Виж целия пост
# 4
Ето от мен.

Виж целия пост
# 5
Морена благодаря и на теб  Hug Вчера правих твоя чийз кейк и да кажа ,че няма такова изкушение просто се топи в устата  Mr. Green
Понеже днес много бързах и почнах веднага първата рецепта за баницата ,но ще пробвам и твоя тутманик непременно  Hug
Виж целия пост
# 6
Аз правя мързелив тутманик. Няма да съжаляваш, ако го изпробваш.

Ето и рецептата:

Обикновен бърз тутманик

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
4-5 с.л. олио
150 г сирене
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб (или бакпулвер)
щипка сол
щипка захар
щипка червен пипер или ким

Разбиват се добре киселото мляко, яйцата, олиото, натрошеното сирене и солта и захарта.
Постепенно се прибавя брашното, пресято със содата. ( Аз содата я слагам в киселото мляко).
Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Тутманикът се пече 20-30 минути в гореща фурна.
По желание се наръсва се с червен пипер (или ким) и се поднася с изцедено мляко или айран.
Още топъл може да се поръси с настърган кашкавал.
Виж целия пост
# 7
Ето това стана по първата рецепта и е страшно вкусно  Laughing

Виж целия пост
# 8
Изглежда много вкусно eat
Виж целия пост
# 9
Ето това стана по първата рецепта и е страшно вкусно  Laughing

Така и изглежда - страшно вкусно! smile3501 Само да не трябваше да се пече във фурна в тоя пек...............

Ето и рецептата за тутманик на Милица Божинова:

за тестото:
4 яйца
1 с.л. олио
няколко капки оцет
щипка захар
щипка сол
мая
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч. пресно мляко
брашно

за плънката:
сирене и краве масло

Замесва се тесто от изброените продукти /аз обикновено оставям един жълтък за намазване/. Тестото се дели на четири части и се разточват четири кори, не тънки. Всяка се намазва обилно с масло, ръси се с натрошено сирене, навива се на руло, усуква се и се навива на охлювче. Четирите охлювчета си пълнят една голяма тава. Оставя се да втаса в тавата, маже се с жълтък, може да се наръси със сусам и се пече.
 Веднъж нямах краве масло, намазах със свинска мас и пак беше страшно вкусно.


Виж целия пост
# 10
http://www.bgphoto.net/photos/698/o633209472059375000.jpg

Ето, този тутманик направих тази сутрин. Рецептата е от баба ми и винаги става много вкусен.  Ако все още не си се спряла на рецепта и проявяваш интерес към моята ще ти я напиша.
Виж целия пост
# 11
http://www.bgphoto.net/photos/698/o633209472059375000.jpg

Ето, този тутманик направих тази сутрин. Рецептата е от баба ми и винаги става много вкусен.  Ако все още не си се спряла на рецепта и проявяваш интерес към моята ще ти я напиша.

Иска ли питане?! Давай бързо рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 12
Лелеее страхотно изглеждат тези тутманици Grinning
Зечова,по коя рецепта го направи?Извинявай,ама не разбрах Embarassed
Eli And,давай и твоята рецепта Wink
Виж целия пост
# 13
Дес, ето по тази :


Необходими продукти:
За тестото
-около 1кг брашно
-1пак.мая/30г./
-1 с.л.сол
-1 с.л. захар
-1 яйце
-около 400г хладка вода
-2-3 с.л.олио

За плънката:
-3-4 яйца
-сирене или извара по желание

-сгорещено олио за поръсване на корите

Приготвяне:

Маята се разтваря в хладката вода с 1с.л.захар,1с.л.сол и 3-4 сл.брашно.Оставя се на топличко да бухне.През това време брашното се изсипва в тава и се оформя кладенче в което сипваме маята, яйцето, олиото.Замесва се тесто.Втасва.Офомят се питки от тестото.Остават се да втасат.
След това питките се разточват на кори с големина на тавата, в която ще бъде баницата.Реди се ред кора, поръсва
се със сгорещена мазнина, слага се от плънката/разбитите яйца и сирене/ пак кора, мазнина, плънка до свършване на корите.Отгоре се маже с малко от плънката/аз лично я поръсих и с малко газирана вода/.Нарязва се на ромбове или квадрати по желание оставя се да втаса и се пече в умерена фурна
Лабрех я е дала в първия си пост ,само дето аз накрая навих на руло и рязах таке че да се получат ттуманиците  Grinning
Виж целия пост
# 14
Много ти благодаря Hug
Тези дни ще я пробвам и ще се похваля Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия