Бързо и лесно, но достатъчно вкусно постно ястие за жегите

  • 4 330
  • 20
5-6 картофа
4-5 глави лук
4 яйца
чер пипер, сол
  Картофите се обелват, нарязват на кубчета и мятат във фритюрника почти до изпържването им. Лукът се нарязва и той на кубчета и се слага в тиган с малко водичка. Като омекне, прибавят се картофките, разбърква се сместа няколко пъти и се изсипват разбитите яйца, солта и черния пипер. Ястието е готово, като и яйцата станат готови. Поднася се с кисело мляко с чесън, но са вкусни и без него само със салата.
Виж целия пост
# 1
Това непременно ще го пробвам... Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 2
Мъжът ми си слага и саламче  eat иначе го брои за гарнитура и по възможност яйцата да не са съвсем стегнали.
 Аз го предпочитам с варени картофи -така ми е по-леко.
Виж целия пост
# 3
Но с пържени е по-вкусно. Peace За моите мъже е по-скоро гарнитура, но аз си го хапвам само него.
Виж целия пост
# 4
С пържени е по-вкусно, но пържени на тиган, във фритюрника ми стоят много сухи. И по възможност лука да е пресен  Peace
Виж целия пост
# 5
Мммммммм, звучи много вкусно. Ще се пробва още тези дни  bouquet
Виж целия пост
# 6
Скоро не бях се сещала за тази вкусотия, а ми е една от любимите  Party
Виж целия пост
# 7
Много е вкусно.Правила  съм нещо подобно. Peace
Виж целия пост
# 8
Ще пробвам и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Това и аз го правя. Пържа картофите, прибавям лука, накрая изсипвам разбитите яйца (всичко в един тиган). Много го харесваме  Simple Smile.
Виж целия пост
# 10
Готово, записах си го. В най скоро време ще го пробвам, но без лука Sick, но с малко кашкавал и сиренце.
Виж целия пост
# 11
Тортия  Peace
Виж целия пост
# 12
Непременно ще се опита
Ако се сложи малко червен пипер дали ще стане пикантно ?
Виж целия пост
# 13
Много е вкусно  Grinning Аз обаче картофите ги стържа на едрото ренде и така ги пържа  Wink
Виж целия пост
# 14
ние напоследък сме фенове на тази постнотийка

4-5 тиквички
1-2 големи глави лук
1 фенел /така изглежда http://www.whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=23  / използва се само бялата част
магданоз една връзка
джоджен една връзка
зехтин около 1/2 ч.ч
сок от 1/2 лимон
сол
пипер

зеленчуците нарязани на по едри парчета
към зехтина се добавят лимоновият сок, солта ,пипера, и накълзаните на ситно зелении
сместа се изсипва върху зеленчуците и добре се разбъркват
може да се оставят да се мариноват около 1/2 час
след това се пекат в загрята фурна, като переодично се разбъркват, докъто омекнат и малко се запечат

подходящо  е и за гарнитура към риба на грил
аз го обичам залято с малко кисело мляко
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия