Кой какво сервира вчера, кой какво ще готви днес?

  • 19 741
  • 287
Нова тема   chef  chef
Виж целия пост
# 1
довечера ще сложа снимки на тиквичките- много добре се получиха
  chef
Виж целия пост
# 2
Днес:
Салата с фусили, ролца от раци и зеленчуци
За десерт - темата с шапките продължава диня



Виж целия пост
# 3
Цитат на: bilqna_69
vesi_127, моля за рецептата за тарталетите, излеждат много изкусително.Ако е от тук някъде,дай линк.  bouquet

Биляна, заповядай рецептата за Френска ябълкова тарта . Тарталетите са по същата рецепта, но във формичките за тарталети и ябълките, както се вижда, са нарязани на малки парченца. Дано ти хареса.
Виж целия пост
# 4
вчера,пържени тиквичи,пържени патладжани
днес - тиквички с ориз
утре незнам.
в тези жеги караме на домати със сирене,диня и тем подобни
не ми се и готви.
Виж целия пост
# 5
Днес - пържени тиквички с кисело мляко и чесън, чушки бюрек, има тараторче от вчера, салатката е ясна, без нея не може. За мъжо пак ще има печени свински ребърца на скарата. Десерт - кой каквото иска: диня, нектарини, праскови.
Виж целия пост
# 6
Днес-супа топчета и салата.За десерт се намират разни плодове.
Виж целия пост
# 7
Допълвам, току що направих пирожки с ябълки:

Пирожки с ябълки

За тестото:
30 гр. мая се разбрърква с 1 с.л сол и 1/4 чаша вода. Като втаса се прибавят 70 гр. маргарин, 1 яйже и 1 жълтък,1/2 чаша пр. мляко, щипка сол, 1/2 чаша захар и 3 чаши брашно. Меси се меко, еластично тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 10-12 топки. Всяка се разточва на кръг, слага се плънка, защипват се краищата хубаво и се обръща със защипаното на долу. КАто втасат пирожките се мажат с белтъка и се пекат на умерена фурна.

Плънка:
2 ябълки се настъргват на едро ренде , прибавя се 1/2 чаша захар. Разбърква се и веднага се използва без да престоява.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=351
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=352
Виж целия пост
# 8
Вчера - кюфтенца, пържени картофи и таратор
Днес- на гости на свеки - поръчах си да ми направи тутманик  Peace
Виж целия пост
# 9
за вечеря - Царевичните псета на yosif, и панирани в същата паста сирена микс - бяло сирене, топени всякакви  и кашкавал.

Десерта е диня и праскови



Джемма,  виждам, че си станала фен на сача  Grinning Трътки непременно ще пробвам така  - обожавам ги  Laughing с риск  да го напоя с мазнина и после катмите ми да миришат  newsm78
Не знам онези банички дали ти харесаха (те са любими на щерката, че не са тип "бюрек", но ето тези пурички на Yoli са много вкусни - непременно ще правя пак, но няма да си играя на пурички, а на "по-сериозни" банички  Laughing
Виж целия пост
# 10
Кекс със сметана и боровинки

Продукти:
4 яйца
2 ч.ч. захар
¾ ч.ч. разтопено краве масло
1 малка заквасена сметана (200г.)
2 пълни ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч.ч. боровинки

1 ч.ч. счукани орехи
½ ч.л. канела
1-2 с.л. захар

Приготовление:
Белтъците се разбиват на сняг с 1/3 от захарта.
Останалата захар се бие с жълтъците поне 10 минути, или докато захарта се разтвори напълно. Постепенно  към жълтъците се прибавят лъжица по лъжица маслото и сметаната. Прибавят се бакпулвера и ванилията, смесени с малко брашно.
Останалото брашно се пресява добре и се прибавя към сместа.
Белтъците се изсипват лъжица по лъжица и сместа се бърка бавно с лъжица в една посока. Накрая се прибавят боровинките.
Орехите, канелата и захарта се разбъркват.
В намазнена и поръсена с брашно форма се изсипва част от сместа. Поръсва се с орехите. Отгоре се изсипва останалата смес.
Пече се в предварително загрята фурна, първоначално на 180-200 градуса, след 10-15 минути фурната се намаля до около 160 градуса.

Забележка: Кексът става много пухкав и ароматен и го препоръчвам силно!

Да ви е сладко!

Ето тази рецепта си заслужава да бъде и в новата тема  Hug
Виж целия пост
# 11
vesi_127, благодаря! Имам форми за мъфини,(за тарталети нямам) надявам се да стане в тях.
Виж целия пост
# 12
  bouquet
Виж целия пост
# 13
Задушен свински джолан и бисквитена торта
Виж целия пост
# 14
Вчера пълнени чушки с яйца и сиренце.
Днес пуешко със зеле, салатка, тараторче и желирано кисело мляко с пъпеш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия