Царевични ядки

  • 3 481
  • 5
Май не се казват точно така, но не знаех как точно да озаглавя темата. Та става въпрос за тези царевични зърна, които са печени и са като ядки - продават се с всички останали насипни ядки. Някой знае ли технологията на приготвяне? Дали първо се вари цялата царевца, или пък се оронват зърната? Вари ли се изобщо? Или направо се пече?
Виж целия пост
# 1
Това е пържена царевица, но технологията не зная.
Виж целия пост
# 2
И аз съм се чудила много пъти, даже наскоро с две приятелки хрупахме такава царевица и се чудехме за технологията. Стигнахме до извода, че първо трябва да се свари, иначе ако направо се сложи в гореща мазнина, ще стане на пуканки, а после се овалва в подправките и се изпържва, ако изобщо участва пържене в цялата история. Даже мислех да пускам тема тогава дали някой знае, но не ми остана време и после съм забравила.
Дано някой да знае и да каже.
Виж целия пост
# 3
 Embarassed
Виж целия пост
# 4
ще следя темата и аз се интересувам...
Виж целия пост
# 5
Доколкото знам пуканки стават от специални сортове царевица. Според мен е пържена без предварително варене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия