Моля ви, дайте идея за нещо със сливи

  • 3 854
  • 14
Имам у нас сливи ( не сини сливи, а узрели джанки) сигурно 2 торби. Чудя се какво да ги правя, компоти не ща. Търсех в нет-а нещо сладкишче, тортичка, но всичките рецепти са за сини сливи. Дайте идея какви вкусотии да направя с тях
Виж целия пост
# 1
 Аз правя един много ефектен сладкиш със сини сливи/може и  всякакъв вид плод отгоре да се нареди/
 Разбивам 4 яйца, 1 и 1/2 ч.ч захар, 1/3 ч.ч.олио, 1 ч.ч прясно мляко/може и кисело/, 2 и 1/2 -3 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии -до получаването на кексова консистенция на гъстота.
В намаслена тавичка изсипвам сместта.
Изчиствам сините сливи/добре узрели/ на половинки, и овалвам с брашно, нареждам ги плътно една до друга върху кексовата смес.
Печа в предварително загрята фурна на около 200 градуса около 30-35 минути.
Поръсвам с пудра захар.
Сладкишът става и праскови, вишни, кайсии, каквито плодове имаш!
Виж целия пост
# 2
Този сладкиш много ме подсеща на един забравен от мен, но имаше период в който  го правех често. Ралзиката е, че аз не овалвах плодовете в брашно ( тестото беше 1-2 идеи по- търдо от кексовото слагах повечко брашно в него) нареждах плодовете, поръсвах малко захар и канела и слагах да пека
Виж целия пост
# 3


сладкиш със сливи 16 порции

400 g брашно
2 ч.л. бакпулвер
сол
130 g захар
16 g ванилова захар
2 яйца
3 с.л. прясно мляко
200 g маргарин или масло
750 g сливи без костилката
2 с.л. захар
1 с.л. канела

от брашното, бакпулвера, млякото, яйцата, захарта (без 2те супени лъжици), прясното мляко се замесва тесто.
оставя се да почине около половин час. разточва се в тавата от фурната (намаслена разбира се)
отгоре се нареждат разполовените и без костилки сливи.отрязаната част трябва да е нагоре.
поръсват се с канела и 2 с.л. захар.

пече се 40 мин. на 220 градуса.

ако сливите са ти много сочни, то след като разтелиш тестото можеш да го поръсиш с грис или галета и тогава да наредиш сливите, за да не стане текливо тестото.

добър апетит.
сервира се с бита сметана Peace
Виж целия пост
# 4
маслен сладкиш със сини сливи
Виж целия пост
# 5
Направи мармалад или конфитюр.
Кекс с парченца сливи и шоколад newsm78

Харесай си някой сладкиш със сини сливи, и замени плода с обикновените джанки.

Tарта със сини сливи и карамел
 
Продукти: За блата:
200 гр.брашно
3 с.л. захар
150 гр.масло, на парченца
1 голямо яйце
За топинга:
115 гр.захар
50 гр.масло
500 гр.сини сливи, разполовени, без костилка

 
Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 190 градуса. Намазнете тавичка с диаметър 23 см.
Смесете брашното, захарта, маслото и щипка сол, до получаването на тесто, наподобяващо трохи.
Добавете яйцето, за да омекне тестото, след което го увийте в готварско фолио и оставете да престои в хладилника, докато приготвяте топинга.
Направете карамел от захарта, маслото и 2 с.л.вода.Оставете на огъня докато сместа заври, след което я изсипете в тавичката. Отгоре наредете сливите.
Тестото разточете върху набрашнена повърхност. Направете кръг с диаметър като този на тавичката. Внимателно го поставете върху сливите.
Печете 35 минути. Сервирайте сладкиша топъл, с топка сладолед или сметана.
Виж целия пост
# 6
Миленика това много ми хареса и на Биляна сладкиша ми хареса от утре до след 1 месец моето семесйтво ще е само на сливи под всякаква форма  Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Радвам се, аз много не съм по сладкишити. Тази рецепта ти я изрових от нета Wink
Виж целия пост
# 8
От сливите става и страхотен нектар.
Виж целия пост
# 9
Ракия  Mr. Green
Виж целия пост
# 10
От сливите става и страхотен нектар.
как се прави този нектар?
Виж целия пост
# 11
От сливите става и страхотен нектар.
как се прави този нектар?

Аз ги меля на сокоизстисквачката, а майка ми изварява сока със захар, ама как, какво, не знам точно. После ги затваряме в шишета от нектар или сокчета, тези дето капачките са с винт и се варят.
Нека някой от момичета, ако знае колко захар на какво количество сок се слага и колко време се варят за капачка да пише.
Виж целия пост
# 12
От сливите става и страхотен нектар.
как се прави този нектар?
Килограм сливи се заливат с  500ml гореща вода,слага се 150 гр. захар и се вари 5-6 мин. След това се претрива през цедка и полученото пюре се налива в бутилки,които се обръщат наобратно докато изстинат.Може и да ги стерилизираш за по-сигурно за около 5 мин.
Виж целия пост
# 13
Направи мармалад или конфитюр.


А как правите мармалад???
Виж целия пост
# 14
Днес направихме с майка ми срахотен мармалад. Ужасно, ужасно вкусен
5кг изичстени от костилките сини сливи
захар
1 пакет канела
1 винена чаша ром
Сливите се изчистват от костилките, режат се на половини и се слагат в дълбока тава. В/у тях се ръси захарта и се оставят така за 3 часа. След това се слагат във фурната и се пекат докато стане гъста каша като се разбърка от време навреме. След като станат готови се изспива канелата, разбъркват се и се сипват в добре подсушени ТОПЛИ буркани. Когата се изстудт отгоре се слага по 1 суп. лъжица ром и се затварят.
Аз толквоа вкусен мармалад никога не съм яла през живота си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия