Гръцко кьопоолу

  • 3 501
  • 13
2 патладжана
6 чушки
3 домата
150 г сирене
1 гл. лук
половин глава чесън, 10 маслини, сол, олио, оцет, магданоз
Патладжаните се изпичат, обелват и нарязват на кубчета, чушките - също, доматите се попарват във вряла вода, обелват и нарязват също на кубчета, сиренето - и то, лукът и чесънът се нарязват, прибавя се магданозът, маслините, посолява се, полива се с оцет и олио, обърква се хубаво и се оставя в хладилника най-малко за час. Любимо ми е. Когато го правя, друго не се хапва вкъщи Grinning
Виж целия пост
# 1
Препоръчвам ви да направите двойна доза, защото, ако случайно остане за другия ден, е още по-вкусно!:-)
Виж целия пост
# 2
Мммммммммм, обожвам маслини, сирене, а комбинацията им в кьопоолу няма на4ин да не е страхотна!
Виж целия пост
# 3
мерси за идеята
патладжаните и 4уШките във фурната ли ги пе4еШ?

Виж целия пост
# 4
На мен не ми е ясно как става попарването на домати. Бих пробвала рецептата ти. Обожавам кьопоолу!
Виж целия пост
# 5
На мен не ми е ясно как става попарването на домати. Бих пробвала рецептата ти. Обожавам кьопоолу!
Завираш вода и пускаш за кратко, по-малко от минута. Предполагам целта е само да могат да се обелят лесно доматите. Ако са достатъчно меки и се белят лесно мисля, че и без попарване ще стане Simple Smile.

И аз обичам кьопоолу.
Рецептата звучи супер!
Виж целия пост
# 6
На мен не ми е ясно как става попарването на домати. Бих пробвала рецептата ти. Обожавам кьопоолу!
Завираш вода и пускаш за кратко, по-малко от минута. Предполагам целта е само да могат да се обелят лесно доматите. Ако са достатъчно меки и се белят лесно мисля, че и без попарване ще стане Simple Smile.

И аз обичам кьопоолу.
Рецептата звучи супер!

Много благодаря за бързия отговор!   bouquet 
 До сега не бях попарвала домати.  Blush
Виж целия пост
# 7
Лилянчо , правиш разрез на домата с остър нож отгоре във формата на кръст и потапяш домата във врящата вода за кратко така люспата на домата се обръща и се бели много лесно  Wink
Виж целия пост
# 8
Лилянчо , правиш разрез на домата с остър нож отгоре във формата на кръст и потапяш домата във врящата вода за кратко така люспата на домата се обръща и се бели много лесно  Wink

Много, много благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 9
Ще го пробвам, мерси   bouquet
Виж целия пост
# 10
Когато е добре узрял домата става без попарване.С тъпата страна на ножа прекарвам по цялата повърхност,с лек натиск - като поглаждане,но по силно.После се обелва много лесно.
За тази салата използвам зехтин,много се връзва с патладжана.
Виж целия пост
# 11
Обичам белени домати, но никога не ми е идвало наум това с тъпара страна на ножа. Много благодаря, lina kaz!    bouquet   
Виж целия пост
# 12
Като имам зехтин вкъщи, разбира се, че го правя с него.
Виж целия пост
# 13
Използвам темата за кьопоолу да Ви дам и аз една рецепта, само че за арменско. Изпечените патладжани се обелват и намачкват добре. Докато са горещи се слага към тях половин пак. масло, ситно нарязан лук, малко копър и сол на вкус. Обърква се и се сервира. Доста вкусно е!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия