Сваряване на зеленчуци за пюре в микровълнова?

  • 1 512
  • 16
Здравейте, мили мами!
Много се извинявам ако е дискутирана тази тема, но не можах да откия нещо.
Можете ли да ми обясните как да сваря картоф и морков за пюрето на малкия?
Не мисля да го приготвям така всеки път, но някой път се налага.
Много съм завеяна - днес например загорих картофа и моркова на котлона и сега целия апартамент смърди да изгоряло. Захабих тенджерката на малкия и докато купя нова ще се наложи да използвам микровълновата. Моля, обяснете ми какво да направя - подготовка, време, ватове.
Много ви благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
На първо време - най бързо е да дадеш готово пюре, аз винаги имах под ръка от купените  Peace

Аз  лично не съм иползвала микровълновата за приготвяне на детските пюрета, но мисля че не би имало пробрем. Затова не мога да дам съвети за време, ватове на печката.

А за загарянето не се ядосвай и на мен ми се е случвало - да те успокоя, само че не с детски пюрета , а с нашите манджи  Mr. Green
Виж целия пост
# 2
Дудинка, благодаря ти, че ми отговори!
Успокоих се, че не загарям само аз. Да се оправдая, че загорих зеленчуците, защото малкия пропълзя напред и аз загубих ума и дума, но не бе радост, снимки, клипове... Оправдах се аз.
Готови пюрета не съм видяла от картоф и морков само, тук изборът е много ограничен. Днес пропуснахме зеленчуците, но плодовете няма да изпуснем.
Ще се радвам някой да сподели как става "номера" с микровълновата...
Виж целия пост
# 3
Аз ги пусках за около 6мин на пълна мощност,в буркан с малко вода и похлупен.Като заври започва едно ужасно дрънчене,но.. Grinning Така ги правех с баткото,сега с бебо предпочитах котлона защото стават доста гумени зеленчуците.
Виж целия пост
# 4
liani, благодаря ти, утре ще опитам, пък ако стане - стане. На нашата микровълнова има картинка със зеленчуци малко преди седмата минута, но не знаех дали и колко вода се слага и мощността. Добих представа!   bouquet
Виж целия пост
# 5
Слага се водичка да не ги покрива съвсем, но все пак да има достатъчно. Можеш да захлупиш с нещо отгоре, но да остава място да излиза въздух (аз подпирам чинийка с клечки за зъби). Готвят се доста бързичко, така че проверявай често с вилица дали са готови и разбърквай - горните да минават отдолу. Аз слагам и по малко масло, така се избягва гумения ефект  Mr. Green И друго - ползвай само порцеланови и стъклени съдове, никога пластамсови и не покривай със салфетки (пластмасата и избелваната хартия отделят вредни вещества).
Виж целия пост
# 6
юл4е, много ти благодаря за разясненията!
Мисля да нарежа картофа и моркова на дребно, да сложа водичка и да покрия както теб с порцеланова купичка и да повдигна с клечка за зъби.   bouquet
Виж целия пост
# 7
Да отбележа за протокола - сварих зеленчуците - успешно станаха точно както трябва, без да стават "гумени". Описвам - в порцеланова купичка сложих нарязани на дребно картофче и морковче. Долях вода, но ги покри, отгоре сложих чинийка и в единия край повдигнах с клечка за зъби. Много съм благодарна за съветите ви!     bouquet
Виж целия пост
# 8
Когато готвех на Кали пюретата ми се наложи един път да ги приготвя в МВ(беше ми свършила газта в бутилката Wink).
Сложих всичко в една йенска тенджерка,с малко вода и за около 10-на минутки бяха готови.
Виж целия пост
# 9
  Аз винаги съм правила/и в момента правя/ пюретата на София в микровълновата-нарязвам всички зеленчуци на дребно,сипвам малко вода и за 15-20 мин.са готови-пасирам,и пълня в бурканчета Peace
Виж целия пост
# 10
Много ви благодаря за отговорите!
На нашата микровълнова има картинка (писах по-горе) със зеленчуци малко преди седмата минута. Най-силната мощност е 800 W, сваряват се перфектно! Днес пак му правих така. Изборът на готови зеленчукови пюрета тук е много ограничен. В супера до нас има 1 вид и е с пиле, а ни е рано още...
Благодаря ви отново!   bouquet
Виж целия пост
# 11
Момичета, от няколко мами вече съм чувала, че правят зеленчуците на пара в стерилизаторите си. Ставало вкусно, бързо и мн лесно. После само пасирали. Синът ми е още на по-малко от 4 месеца, така че аз ще стерилизирам още няколко месеца и няма как да пробвам тази техника. Просто споделям какво съм чула и вероятно ще опитам като дойде време за такива манджички  Grinning
Виж целия пост
# 12
Знам, че стерилизаторите на НУК могат да се използват за готвене на пара, не знам за другите. Никога не съм използвала стерилизатор, само бабешкия начин.  Blush
Виж целия пост
# 13
и каот сварите зеленчуците после какво...с какво ги пасирате - вода или Ам,какво количество и т.н,как определяте грамажа...
  Аз винаги съм правила/и в момента правя/ пюретата на София в микровълновата-нарязвам всички зеленчуци на дребно,сипвам малко вода и за 15-20 мин.са готови-пасирам,и пълня в бурканчета Peace

как съхраняваш бурканчетат и колко време?
Виж целия пост
# 14
и каот сварите зеленчуците после какво...с какво ги пасирате - вода или Ам,какво количество и т.н,как определяте грамажа...


Пасирам с ножа за твърди храни на блендера или с пасатора. Слагам 1 мерителна лъжичка АМ, зеленчуците ги пасирам заедно с водата, в която са врели, е, не всичката.
Количество - един малък картоф, един морков, една тиквичка (малка), като видя, че не му е достатъчно следващия ден увеличавам количеството. Вече слагам и 1 кубче месо, предварително пасирано и замразено във формичка за лед.
Ако ще правиш в бурканчета - там АМ не се слага, не е добре да престоява. Добавя се непосредствено преди консумация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия