Сладкиш със сметана

  • 979
  • 9
 
                Продукти:1ч.ч. кисело мляко, 1ч.л. сода бикарбонат, 1/3ч.ч. олио, 2с.л. какао, 2ч.ч. брашно, 500гр. сметана, 1ч.ч. пудра захар, 1 компот от праскови, кайсии, или сливи.


   Смесете захарта и олиото.Прибавете прясното мляко със содата и какаото.Разбъркайте добре.С брашното пригответе средно гъсто тесто като за кекс.Изспиете с правоъгълна, или кръгла форма, намазана с масло и наръсена с брашно.Печете на умерена фурна.След като изстине сиропирайте със сока на компота.Отгоре наредете плодовете.Сметаната разбийте с 1ч.ч. пудра захар.Получения крем нанесете върху плодовете на пласт с дебелина 1-1,5 см.Оставете да престои в хладилника 1-2 часа.


  Аз направих сладкиша с пресни праскови.Сиропирах блата със сироп приготвен от 5с.л. вода  и 2с.л. захар.Правила съм го и с компот, но с пресните плодове ми хареса повече!

       
Виж целия пост
# 1
изглежда много хубав на външен вид. Поздравления откакто съм в форума не спираш да ме учудваш много хубави неща готвиш, още ми се яде питка,но скоро ще я направя.   bouquet
Виж целия пост
# 2
Биляна, наистина изглежда добре и съм сигурна, че и на вкус  е така.
Имам два въпроса:
1. Сметаната каква е?
2. Не знам дали въпросът ми е за тук, но как ги правите тези красичи люспи от шоколад?
Виж целия пост
# 3
2. Не знам дали въпросът ми е за тук, но как ги правите тези красичи люспи от шоколад?
cathie Незнам Биляна как ги прави, но ще ти кажа аз как ги правя..нужни са ти един шоколад и едно ренде-нататък можеш да се досетиш и сама  Peace
Виж целия пост
# 4

1. Сметаната каква е?
2. Не знам дали въпросът ми е за тук, но как ги правите тези красичи люспи от шоколад?


 Първият ти въпрос ми е голям проблем CloseВчера изчетах всички теми от търсачката за сметаната.Така и не разбрах коя е най-подходящата и взех кофичка заквасена сметана на Данон.Но не съм доволна от външния вид на крема, не стана чак толкова пухкав.

 За това ще съм много благодарна, ако някой поясни за видовете сметана.

 Забравих да напиша, че сладкиша отгоре се поръсва със счукани орехи, или настърган шоколад.cathie, "люспите" Simple Smile са настърган шоколад.Слагам го в хладилника да се стегне хубаво и след това с картофобелачката го настъргвам директно върху сладкиша.

 SlaDk0_i_SoLeNo , благодаря!

 

Виж целия пост
# 5

 Първият ти въпрос ми е голям проблем CloseВчера изчетах всички теми от търсачката за сметаната.Така и не разбрах коя е най-подходящата и взех кофичка заквасена сметана на Данон.Но не съм доволна от външния вид на крема, не стана чак толкова пухкав.

 За това ще съм много благодарна, ако някой поясни за видовете сметана.



за кремове ползвам течна сметана с 30% масленост. разбивам 3-4 минути на висока скорост с миксера. обикновено си утроява обема
полувача се перфектен крем, ако се добави малко крема сирене или друго меко сирене с неутрален вкус, кремът става по-плътен, без да е толкова тежък.

ако ползвам разбитата сметана за крем межди 2 блата, добавям от този прах


така сметаната не попива в блата.незнам дали го има в Бг, но и без него става.

заквасената сметана не може да стане пухкава....
 Peace

Виж целия пост
# 6
asyalein , благодаря за пояснението!
Виж целия пост
# 7
Сметаната става много пухкава като смесите заквасена сметана и готварска (сладка). Аз ползвам заквасена сметана на Роса и готварска на My day.  разбивам ги с пасатора и сместа бухва за секунди.  chef
Виж целия пост
# 8
Ще пробвам  Grinning, мерси   bouquet
Виж целия пост
# 9
"люспите" Simple Smile са настърган шоколад.Слагам го в хладилника да се стегне хубаво и след това с картофобелачката го настъргвам директно върху сладкиша.

Ето това е! Как не съм се сетила досега. За рендето - ясно. И аз така го стържех. Но мисълта ми беше за специфичните, точно "люспи". По сладкарниците са такива, виенските торти са с такива. По-специфични са от на ренде. По-широки и по-тънки. Ще пробвам с картофобелачка.
Биляна,   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия