Бланширани картофки

  • 1 755
  • 6
Някой знае ли как мога да си бланширам картофи в домашни условия ?
Виж целия пост
# 1
Никой ли не знае? Sad
Виж целия пост
# 2
Уф, аз си бланширах картофи по едно време. Нарязваш ги и ги поставяш във вода. После ги пържа във фритюрника но с палмово масло малко около 4-5 минути, колкото леко да хванат коричка. Вадя и оставам хубаво да изстинат. От палмовата мазнина не стават мазни. Като изстинат пълня в торбички и във фризера.
Важно е да не са топли, защото иначе при замразяване се покриват със скреж и залепват един в друг.
Виж целия пост
# 3
Мерси,но ми се струва доста трудоемко да ги пържа по 2 пъти Thinking Аз се надявах да се бланшират във вряла вода....,поне да мога да бланширам повече наведнъж Flutter ,а така по два пъти във фритюрника нещо не ми се нрави.
Виж целия пост
# 4
naistina e mnogo trudoemko v domashni uslovia, puk i ne vsichki vidove kartofi #Shocked  stavat za blanshirane...
Виж целия пост
# 5
Цитат на: nadezhda
naistina e mnogo trudoemko v domashni uslovia, puk i ne vsichki vidove kartofi #Shocked  stavat za blanshirane...


Така си е не всички видове картофи стават, а като си ги купуваш от магазина не ги знаеш какви са. А иначе доста се доближават по вкус до купените, ама не съвсем.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: nadeto123
.....Аз се надявах да се бланшират във вряла вода....,поне да мога да бланширам повече наведнъж Flutter ,а така по два пъти във фритюрника нещо не ми се нрави.

Аз едно време ги правех точно така,нарязвах ги и ги пущах във вряща вода-да си сменят цвета.След като изстинат хубаво ги слагах в торбички и бам във фризера.Може би не стават точно като купените,но на нас ни харесват по този начин Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия