Пилешки крилца

  • 8 148
  • 17
Как да направя пилешки крилца - мариновани и след това - запечени или запържени. Предпочитам запечени да са. Някой прави ли? Също така и маринатата как да направя?
Ядохме скоро в едно заведение - страхотни-и-и бяха bowuu направо - само за тези крилца ме обработват в къщи, даже са купени вече и изчакват във фризера
Виж целия пост
# 1
Виж тези!  Вкусни са!

А едни от любимите ни вкъщи са тези крилца по-китайски с пепси кола
Виж целия пост
# 2
Ммммм благодаря ти!!!   chef Утре съм с готварската шапка /как й се казва на тази шапка/
Виж целия пост
# 3
Аз пък забърквам в една купичка зехтин, сол, куркума и червен пипер и с тази смес мажа крилцата. Подреждам ги в тавичка, добавям олио и вода и БАМ във фурната на 3. Стават чудни!  chef

Един следобяд ги оставих на 2 във фурната и отидохме на детската площадка. Прибрахме се след един час и ястието ни чакаше готово. Grinning
Виж целия пост
# 4
Аз пък снощи ги мариновах в сока на половин лимон,готова подправка за пиле и малко соев сос за около 2-3 часа и после на скарата.Станаха разкошни,даже мъжо ги хареса,макар да не е по пилешките продукти.
Виж целия пост
# 5
И на нас любимите в къщи са ни с пепси кола!  Peace
Виж целия пост
# 6
Пилешките крилца ги мариновам със соев сос, водка, олио, черен пипер, мед, джинджифил, чесън и сол. Оставям ги за една нощ в маринатата и след това пека на фурна или на скара. Стават винаги разкошни  Grinning
Виж целия пост
# 7
Ето и моята рецепта.Вкуснички са!

1 кг пилешки крилца,
6 с.л мед,
10 с.л соев сос,
1 с.л къри,
сок от един лимон
Преиготвяне:
1.Смесваме соевия сос с меда,кърито и сока от лимона.
2.С получения сос заливаме крилата и ги оставяме да се мариноват в хладилник 3 часа.
3.след това изпържваме крилата и от двете страни,заливаме ги със соса и ги пържим до готовност.
Виж целия пост
# 8
Аз не ги мариновам, защото обикновено нямам толкова време - все ме чакат умрели от глад в къщи Laughing
Затова съм си купила една подправка на Пикантина, за пиле. Овалвам крилцата и ги нареждам върху картофки в йенската тенджера. Слагам капака и ги пека около 1 час. Стават с чудна хрупкава коричка!  Peace
Виж целия пост
# 9
измивам крилцата и ги нареждам в намазнена тавичка. поливам щедро със соев сос, наливам съвсем малко водичка /бира, бяло вино/ , покривам с фолио и пека около час. махам фолиото и ги намазвам с разстопено масло и червен пипер. запичам до зачервяване.
също съм правила и с маринати - киснати само в кисело мляко. имаше и една с горчица, но не се сещам в момента точно каква беше  Rolling Eyes тогава не слагам соев сос на крилата
Виж целия пост
# 10
Като ходя до МЕТРО купувам готови мариновани. Само ги пека. Стават изключително вкусни.
Виж целия пост
# 11
Ще използвам темата за един въпрос.Мога ли да изпека на грил тиган мариновани крилца?
В соев сос,мед ,лимон.. и още няколко неща ги сложих да си се мариноват тази нощ.
Дано до утре ми отговори някой  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12
Според мен може, няма да пържиш, така че не му пречи липсата на олио  Wink
Виж целия пост
# 13
Във специализираните магазини за подправки продават ,,Крехкотин.,, Ще ти обяснят как да я ползваш.По заведенията я използват.
Виж целия пост
# 14
Според мен може, няма да пържиш, така че не му пречи липсата на олио  Wink
Аз и малко зехтин сложих в марината...значи пак може нали? Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия