помощ за татарско кюфте

  • 2 631
  • 3
здрасти,момичета!!!  bouquet
моля ви за помощ-кажете ми какво се прави с татарското кюфте?пържи ли се и как?на фурна ли?сега сложих на скара,но то залепна и нищо не стана.моля,дайте съвет,че мили днес ще бъде без вечеря. Embarassed
Виж целия пост
# 1
силно загрята скара,обилно намазана с мас или парче сланина и няма да залепне.Ако сложиш кюфтето във фризер(камерата) за 5 мин да се стегне,още по-добре.
Виж целия пост
# 2
 newsm78 А татарското кюфте не се ли сервира и яде сурово?
Виж целия пост
# 3
Татарското кюфте е всъщност две слепени , нормални кюфтета с парче кашкавал или топено сирене по средата , опечено на скара . Разплесква се едното кюфте - ръцете намокрени с вода / важно е / - слага се парчето кашкавал и се похлупва с второто кюфте - притиска се и се оформя вече голямото кюфте . Преди да се сложи на сгорещената скара с ръце се омазва обилно с олио . Докато не се запече добре не се обръща - търпение !  Нервозното кюфте е същото само , че с плънка от скълцано люто чушле .   ВНИМАНИЕ !!! - КАЙМАТА ЗА СКАРА НЕ СЕ ЗАМЕСВА С ХЛЯБ И ЯЙЦЕ !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия