Руло от бисквити

  • 8 412
  • 22
Здравейте, мили момичета! Знаете ли някоя рецепта за руло от бисквити? Моля, изпратете ми!
Виж целия пост
# 1
Сещам се за нещо, което не е точно руло, но е много вкусно. Майка ми го правеше, като бях малка, та не мога да дам точни пропорции, но не е трудно: Вземат се един пакет кръгли бисквити, нареждат се една върху друга, като между тях се маже обилно с мармалад (мисля, че мама използваше шипков, но предполагам, че може и с друг, а и сегашният шипков мармалад не е същият като че ли). След това цялото получено "руло" се намазва от всички страни с маслен крем и се слага в хладилника за една нощ. През това време бисквитите омекват от мармалада и маслото. Държи се в хладилника и се вади и реже непосредствено преди сервиране, особеното е, че трябвада се нареже под ъгъл - при това, парчетата стават на ивици от светлите бисквити и тъмният мармалад и е много ефектно и вкусно. Ако искаш, пробвай
Виж целия пост
# 2
Знам 3 рецепти - едната вече е описана , другите са салам торта и триъгълно с маслен крем и пълнеж от сладко . Избери си коя да ти напиша - или може би ги знаеш - какво точно ти се яде ?
Виж целия пост
# 3
И аз за това се сетих - сладък салам и триъгълното руло, което тук го има (в готварската книга на форума) като "Покрива на НАТАЛИНА" или нещо подобно, а аз ина4е го знам като "Чичо Томовата колиба" Grinning А за сладък салам също има доста рецепти тук. Просто пусни търса4ката.
Виж целия пост
# 4
Ето го моето произведение "Сладък салам"

Виж целия пост
# 5
Аз правя рулото, което natka е описала, но поливам бисквитите с малко прясно мляко, защото първия път стана сухо.
Виж целия пост
# 6
Предполагам, че зависи от това какви бисквити се използват и от консистенцията на мармалада. Майка ми нямам спомен да е мокрила бисквитите с нещо, но тя сагаше едни такива ронливи - като чаени бисквити. Абе то колко ли вида бисквити е имало преди 15-20 години  Rolling Eyes Сега разнообразието е доста по-голямо, така че може и да има нужда да се потопят в мляко, ако се слагат някакви по-твърди.
Виж целия пост
# 7
natka - Не ! За твоята рецепта никакво топене ! Използват се меки  бисквити , лепят се обилно с рядък мармалад ! Рулцето се омазва с крем от кр. масло и захар след като е престояло час , два в хладилника и се е постегнало . Отгоре се натупва със смлени орехи или кокосови стърготини .
Виж целия пост
# 8
Същото това руло на natka го правех като ученичка, но топях бисквитите в компот. Намазвах с мармалад, следващата с масло. Само крайните бисквити оставях сухи. Ако се ползва шипков мармалад просто няма от какво да омекнат бисквитите, той е доста сух. Ако не се топят мажете с рядко сладко, както е казала Пепи. И внимавайте с това руло, аз една лятна ваканция качих 8 килца с тез бисквити и масла Crossing Arms
Виж целия пост
# 9
Здравейте! Благодаря ви много! Ще ги пробвам. Благодарение на вас ще успея да зарадвам моето слънце с нещо ново.
Виж целия пост
# 10
А ще можете ли да ми пратите линка към Покрива на Натали или самата рецепта, защото го търсих и не можах да го намеря Embarassed?
Виж целия пост
# 11
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg7062#msg7062  Заповядай ! Аз правя нещо подобно - но за крем използвам разбит маргарин или кр. масло и пудра захар . По средата пускам пътечка от мармалад с парченца плод . Бисквитите може да се топят и в компот . Подходящи са меки бисквити .
Виж целия пост
# 12
Медовинка можеш ли да ми кажеш твоето руло как се прави, защото като ги видях и се сетих че майка правеше такова , но е забравила рецептата  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Благодаря! Май освен бисквити "Закуска" други меки и квадратни няма. Правила съм бисквитена торта с тях и нещо не ми харесват по вкус.
Виж целия пост
# 14
Медовинка, супер изглежда сладкия салам!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия