Какво с чорбаджийски чушки?

  • 8 697
  • 16
Донесоха ми чорбаджийски чушки и не са ми от най-предпочитаните,ама трябва да направя нещо с тях.Рових и аз готварската книга,ама нищо особено не открих newsm78
Виж целия пост
# 1
Направи ги с яйца и сирене стават бързо и лесно.
Виж целия пост
# 2
1.Аз ги пукам на тиган , става  и  на котлон ако не е керамика и заливам с олио , оцет , много копър , магданоз и чесън !
2.Правя ги с пържени с доматен сос и чесън !
3. Правя миш маш с тях , с лук , домат , сирене и яйце !
Виж целия пост
# 3
много са вкусни пукани с оцет,олио,сол,захар и целинка и слагаш в бурканчета докато са топли ги обръщаш и готово
Виж целия пост
# 4
много са вкусни пукани с оцет,олио,сол,захар и целинка и слагаш в бурканчета докато са топли ги обръщаш и готово
Вкусни са така,ама аз цяла седмица ям печени пиперки по тоя начин и вече Sick,а за буркани нямам чак толкова много. Благодаря на всички за идеите,сигурно на миш-маш ще ги направя,въпреки,че не ги харесвам особено.
Виж целия пост
# 5
Направи ги с мляко и брашно (сос бешамел  Wink  ) запържи ги и ги залей със соса  Hug
Виж целия пост
# 6
Аз ги приготвям така:чушките леко се опичат и се нареждат в буркани от компот.Заливат се със следната марината:1ч.ч.захар,1ч.ч.оцет,1препълнена суп.л.сол за 1 буркан.М/у чушките се слагат и 4-5 скилидки чесън и по 2 аспирина на буркан.Не се стерилизират,а се поставят в хладилник.Маринатата също не се вари,а само се разбърква до разтваряне на захарта.Получава се много вкусна зимнина,стига да обичаш туршии със сладък вкус.
Виж целия пост
# 7
много са вкусни пукани с оцет,олио,сол,захар и целинка и слагаш в бурканчета докато са топли ги обръщаш и готово

Какво ще рече "пукани"?  newsm78
Виж целия пост
# 8
Пекани.
Виж целия пост
# 9
много са вкусни пукани с оцет,олио,сол,захар и целинка и слагаш в бурканчета докато са топли ги обръщаш и готово

Какво ще рече "пукани"?  newsm78
печени,ама не много-само колкото да се "опукат"от всички страни.
Виж целия пост
# 10
много са вкусни пукани с оцет,олио,сол,захар и целинка и слагаш в бурканчета докато са топли ги обръщаш и готово

Какво ще рече "пукани"?  newsm78
печени,ама не много-само колкото да се "опукат"от всички страни.

Разбрах. Явно в нашия край не се ползва този израз. Мерси  Grinning
Виж целия пост
# 11
1.Аз ги пукам на тиган , става  и  на котлон ако не е керамика
Защо, керамиката поврежда ли се? Аз си пека всякакви чушки на плочата, има си хас да я прецакам...
Иначе аз ги пека леко и слагам в буркан с оцет, олио, сол, чесън и магданоз. Държа ги в хладилника... не че се задържат много, де  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
1.Аз ги пукам на тиган , става  и  на котлон ако не е керамика
Защо, керамиката поврежда ли се? Аз си пека всякакви чушки на плочата, има си хас да я прецакам...

Незнам какво и става , аз не смея да рискувам , така съм чувала , а и понякога чушките пускат някви сосове и предполагам че захабяват плочата !
Виж целия пост
# 13
1.Аз ги пукам на тиган , става  и  на котлон ако не е керамика
Защо, керамиката поврежда ли се? Аз си пека всякакви чушки на плочата, има си хас да я прецакам...

Незнам какво и става , аз не смея да рискувам , така съм чувала , а и понякога чушките пускат някви сосове и предполагам че захабяват плочата !

Тогава върху фолио няма ли да стане, зада не се прецака плочата ? Thinking
Виж целия пост
# 14

[/quote]

Тогава върху фолио няма ли да стане, зада не се прецака плочата ? Thinking
[/quote]
 newsm78 незнам , но обикновения тефлонов тиган върши идеална работа
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия