Пълнено пиле,печено в плик

  • 30 297
  • 74
Реших да споделя с вас това чудесно ястие...До сега съм пекла в плик пиле с картофки,само пиле,само картофки...но за първи път реших да го напълня с ориз...

Пълнено пиле с ориз,печено в плик

За плънката на пилетата...направих ги две,че едно у дома не стига...задуших 1 глава лук,морковче и чушка и добавих чаша и половина ориз...с пилешки бульон варих всичко до полуготовност,подправих с черен пипер и магданоз...Напълних пилетата ,заших ги и хубаво ги намазах с мазнина ,червен пипер и сол...Така приготвени ги сложих в пликовете.Пекох ги около 40 мин.След това срязах кесийките и включих фурната само отгоре ,за да се зачервят ...


Пилетата,готови за печене...

вече опечени...

Да ви е ладко!
Виж целия пост
# 1
Тези пликове така и не се научих как се използват...
Пликът трябва ли да е надупчен?
Трябва ли да се оставя въздух вътре?
Виж целия пост
# 2
а някакви специални ли пликове се ползват?
Виж целия пост
# 3
Много апетитно изглежда !!!!
Искам да попитам , има ли разлика между пиле печено с фолио и пиле печено в плик   newsm78
Виж целия пост
# 4
а някакви специални ли пликове се ползват?



Ми да, продават се пликове за печене, бях си купила, но не знам как се използват  Embarassed
Виж целия пост
# 5
Тези пликове така и не се научих как се използват...
Пликът трябва ли да е надупчен?
Трябва ли да се оставя въздух вътре?
Аз ги надупчвам с игла преди да ги сложа да се пекат.  chef
а някакви специални ли пликове се ползват?

Тези пликове ги продават навсякъде.Аз от Била ги купувам.Пише си на тях пликове за печене.
Виж целия пост
# 6
Тези пликове така и не се научих как се използват...
Пликът трябва ли да е надупчен?
Трябва ли да се оставя въздух вътре?
Аз ги надупчвам с игла преди да ги сложа да се пекат.  chef


А в тавичката под плика слага ли се някаква мазнина или вода?
Виж целия пост
# 7



нищо не се слага в тавата
плика се дупчи с голяма игла или шиш на 5-6 места слага се в него 1-2 лъжици брашно и се раздрусва хубаво така че брашното да иде по целия пакет и се слага в него пилето
много е лесно и вкусно  Hug

А в тавичката под плика слага ли се някаква мазнина или вода?
Виж целия пост
# 8
Не, нищо не се слага в тавичката - това им е хубавото на пликовете .
Даже вътре в самия плик може да не се слага мазнина.
Пише че може да се сложи малко брашънце в плика.
Слагаш пиленцето , картофки , подправки , завързваш и си готова.
Могат да се ползват и за микровълнова , но тогава се използват гумени ластичета , а не тези които са в опакаовката.
Виж целия пост
# 9
Много добре изглежда!
Ще се пробва! Благодаря за рецептата!
Аз бих сложила и гъби в плънката, много обичам  Crazy
Виж целия пост
# 10
gaby_s ,поздравления!Изглежда страхотно!  bouquet
Аз съм ползвала такива пликове и съм много доволна-лесно,бързо и чисто HugА и месото не може да изсъхне или припече-става чудно  chef
Виж целия пост
# 11
Много благодаря за рецептата, станало е страхотно...мъжът ти има с какво да се гордее, много добра готвачка си...Поздравления   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 12
Рецептата  е страхотна и аз гарантирам за нея, защото и аз така я правя , но слагам и гъби при ориза и другите подправки преди да зашия пилето и да го пъхна в плика.
Виж целия пост
# 13
За гъбите съм съгласна, и аз за тях се сетих.
Майка ми много готви с тези пликове, май е време и аз да пробвам.
А има ли нещо специално при пълненето, какточно го правиш, другото ми е ясно, но никога не съм пълнила нищо?
Виж целия пост
# 14
Самия плик е доста голям, има си и пластмасова лентичка за затваряне и е хубаво да се надупчи плика с игла, защото при високата температура се надува.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия