Почитатели на индийската кухня има ли :)

  • 9 347
  • 48
Има доста почитатели на арабската кухня, китайската, испанската, италианската...
А за индийската кухня , като че ли няма  Cry

Намират се из форума рецепти, но са малко...
Нека отдадем нужното внимание и на индийската кухня   bouquet

Индийците са добри в това отношение спор няма, нали ?  Party

Форумски архив за индийската кухня....

Рецепти от Индия - Gerko   newsm74

Индийска закуска с грис и други индийски вкуснотии от Didka_M  Grinning

варен ориз по индийски тертип   Peace

Пресни дребни картофчета от Арт Мама

Леща Дал Dahl на asyalein  newsm51

Gajar ka Halva

KADAI CHICKEN

Разхлаждаща напитка





http://www.happybumblebee.com/blog/i/BLOG_060212114539_BUMBL/Ima … ha/Poha_Spice.jpg

Я да видим има ли почитатели на Garam Masala  Hug

Вие сте...

 thumbsup
Виж целия пост
# 1
Аз много харесвам индийска кухня, ама не се наемама да я приготвям. Оставям това на професионалистите или на индийските ми колеги  Laughing
Най-много да спретна някои пилешки бутчета Tandoori.
Но си умиргам за наан, бирияни или корма...
Сега ме подсети, че имам една книга с индийски рецепти, ако има интерес, може да преведа някоя от тях.  Grinning
Виж целия пост
# 2
Има. Имам и много хубава книга със сполучливи рецепти, но ще попреведа малко по-късно  Laughing
Виж целия пост
# 3
Rotsa,
Juturna


  bouquet
Виж целия пост
# 4
аз съм дала една рецепта за пиле Тандури....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=214811.msg4712726#msg4712726

незнам колко е оригинална, от книгата ми с индийски рецепти е...

може ли някакви вегетариански рецепти?
в моята книга са все с месо...
знам, че вегетарианството е там доста разпространено....
Виж целия пост
# 5
Нищо не съм вкусвала даже от индийската кухня... Дайте нещо за аматьори... newsm78
Виж целия пост
# 6
Нищо не съм вкусвала даже от индийската кухня... Дайте нещо за аматьори... newsm78

че на тези рецепти кое им е трудното?

ето още една рецепта, коята съм давала преди...

Пилешко с манго-чътни

пилешко за 2 порции се реже на ивички и се запържва в малко олио или масло. маха се от тигана.

запържваме 
1 малка глава лук с малко сол и
малка люта чушка. като стане стъклен добавяме около
300 гр манго, нарязано на малки парченца,
сока на половин лимон,
1 ч.л. кафява захар,
около 5 грама пресен джинджифил настърган
къри
бърка се често, вари се докато омекне мангото и стане като конфитюр.
сервира се с месото.
Виж целия пост
# 7
Вареният ориз изобщо не е труден за изпълнение  Grinning

А сега се сещам за тиквички с къри, нарязват се тиквичките на кубчета в тавичка се запържва чесън /2-3 скилидки/ добавят се тиквичките и се готви до готовност, не стават точно запържени а леко някои хващат коричка слага се къри и сол... това е .. Hug
Виж целия пост
# 8
Айля сподели нещо за хляба им. половинката е луд за някакъв хляб, мекичък, парчетата са големи колкото длан, поръсен е с подправки. но не винаги го има в магазина, само в седмиците на азиатската кухня  Rolling Eyes

давай рецепта за някакъв...

Виж целия пост
# 9
Индийско хлебче това ли е ?  Grinning
Виж целия пост
# 10
Айля сподели нещо за хляба им. половинката е луд за някакъв хляб, мекичък, парчетата са големи колкото длан, поръсен е с подправки. но не винаги го има в магазина, само в седмиците на азиатската кухня  Rolling Eyes

давай рецепта за някакъв...

Ето:

Наан

7 гр прясна мая
1/4 чл захар
2 сл топла вода
500 гр брашно
1 чл сол
1/2 чч хладко прясно мляко
1/2 чч кисело мляко на стайна температура
2 сл масло или олио

Маята и захарта се разтварят във водата и се оставят на топло място за 15 минути или докато маята започне да образува пяна.

Брашното и солта се пресяват заедно. В средата се прави кладенче, изсипват се подкваската, киселото мляко, прясното мляко и разтопеното масло (или олио) и се замесва меко тесто. Тестото се поставя в купа, покрива се с мокра кърпа и се оставя да втаса 60-90 мин или докато удвои обема си.

След като втаса, тестото се омесва още няколко минути. Разделя се на 6 топки и всяка от тях се притиска с длан, за да се оформи малка питка. Питките се слагат на хартия за печене и се пекат 10 минути на 250 градуса в предварително загрята фурна. Топли се поръсват със сусам или маково семе.

Докато го напиша и Айля го е дала вече Grinning

asyalein, в моята книга има раздел за вегетариански рецепти. Има рецепти с тиква, карфиол, сладки картофи, спанак, гъби, патладжан, едно къри с кисело мляко, сто вида ориз, всякакви смесени зеленчуци и естествено леща (dhal). Кажи какво ядете и ще ти преведа рецепта, че у нас безмесните не се тачат Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 11
Juturna,  Наан е.

сега се сетих, че така се казва. Лук нямаше.
мерси   bouquet

давайте рецепти за чътни (аз съм дала вече едно, става много вкусно) и за зеленчуково къри  Rolling Eyes

ако някой иска имам интересна рецепта за агнешко с марината Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Ние също много обичаме индийска кухня и имам доста книги с индийски рецепти.
Едно от любимите и често правени ястия у нас(най-вече защото е много бързо) е  Пилето на крал Притхвираджа:

Виж целия пост
# 13
днес бяхме на  празника на музеите, нации бол, ядене от какви ли не кухни.

опитах бенгалска кухня.
имената ги забравих разбира се.

ядах изпържен спанак под формата на топка, голяма колкото топка за тенис. много вкусно беше.със сос от тамаринд...

ако някой има рецептата за спаначените топки да казва. другите неща бяха мазни и не ми харесаха чак толкова много.

жалко, че имам 1 стомах. исках толкова много неща да опитам  Rolling Eyes

Juturna ям всякакви зеленчуци. ако можеш преведи нещо, което не е много мазно. тип къри или нещо подобно.
Виж целия пост
# 14
направих хляба Наан. не стана като този, който съм яла Rolling Eyes
вкусен стана, но вкусът му е друг.

в моята книга е обяснено за кой хляб какво брашно се ползва, ясно позлват някакво специално Confused

този, който съм купувала, има едни големи мехури вътре...моя стана като нормални питки... Confused
къде ли бъркам?

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия