за омлета и обръщането

  • 7 877
  • 44
Моля да споделите как обръщате омлет със сирене без да го скъсате? Два пъти го късам, 3-я път първо го изсулих в една чиния и с нейна помощ го обърнах, но предполагам има по-лесни начини ...

Виж целия пост
# 1
И аз така предполагам, но още не съм го открила  ooooh!
Виж целия пост
# 2
Аз понякога го обръщам, друг път - не. Чувала съм, че трябва да се пече на слаб котлон, за да може да се стегле и отгоре яйцето и да не се налага да се обръща. Аз съм постигала това, но ако реша да го обръщам в повечето случаи се къса, защото го правя в голям тиган и няма как да го обхвана целя. Иначе, ако е по-малък тигана става без проблем - обръща се като палачинка.
Виж целия пост
# 3
Аз го пбръщам с две дървени лъжици, по-точно лопатки, еданата отгоре, другата отдолу и готово.
Но пак не е гаранция, че няма да се прасне тук-там...
Виж целия пост
# 4
Аз понякога го обръщам, друг път - не. Чувала съм, че трябва да се пече на слаб котлон, за да може да се стегле и отгоре яйцето и да не се налага да се обръща.

аз го правя така Peace

тиганът ми е около 28 см и пържа на слаб огън, с похлупак. даже вътре слагам сирене, зеленчуци - каквото има Laughing
режа после като торта.
Виж целия пост
# 5
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.
Виж целия пост
# 6
И аз не го обръщам, преди да са се стегнали яйцата слагам сиренето(пълнежа) в срещуположния край на дръжката и като стегнат яйцата го прегъвам на две и похлупвам с чинията.Обръщам на обратно и готово. Или го вадя с лопатка. Таткото обича по принцип яйцата (на омлет, бъркани) да не са съвсем стегнати и така става сочен омлета.
Виж целия пост
# 7
Първо хубаво го разклащам в тефлоновия тиган, за да се уверя, че се е отлепил и после го обръщам със широка дървена лопатка. Повечето пъти ми се получава  Wink
Виж целия пост
# 8
Никога не обръщам омлета.Когато отдолу се зачерви до готовност,прегъвам го на половинат с дървена шпатулка и го сервирам.Изобщо не остава суров.
Виж целия пост
# 9
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.
Правя го по абсолютно същия начин, така няма нужда от обръщане. Поръсвам с продуктите, които съм приготвила, прегъвам на две и сервирам. Hug
Виж целия пост
# 10
Не обръщам.
Пека отдолу в тигана и после запичам отгоре във фурната.
Виж целия пост
# 11
Никога не съм го обръщала - в рецептите пише да се прегъва и така съм го правила винаги. Става перфектен.
Виж целия пост
# 12
Аз го пбръщам с две дървени лъжици, по-точно лопатки, еданата отгоре, другата отдолу и готово.

И моят метод е това.
Виж целия пост
# 13
ок . значи разковничето било в бавния огън ... ще се изпробва
Виж целия пост
# 14
Не обръщам.
Пека отдолу в тигана и после запичам отгоре във фурната.

И аз така правя . Peace Или го прегъвам на две. Зависи дали ме мързи да включа фурната. Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия