Пиле на сол

  • 3 256
  • 30
Здравейте! Довечера ще имам гости и искам да направя пиле на сол, но тъй като не съм правила досега не смея да рискувам да го пека по-късно, защото може да останем гладни Embarassed си мисля да го изпека сега, за да видя какво ще се получи, но незнам като изстине дали не се изсушава и дори и да е хубаво като го извадя от фурната за довечера да не е толкова добре. моля ви помогнете който го е правил
Виж целия пост
# 1
В една тава изсипваш 1кг. сол и слагаш пилето което предварително е омазнено с олио, масло или маргарин-вътре и отвън (пилето)...вътре гго посоляваш леко. Слагаш го да се пече във фурната, градусите определяш сама, все пак всяка фурна пече различно. По време на печенето го обръщаш ту от едната, ту от другата страна за да може да се опече равномерно. Ами това е от мен   chef
Виж целия пост
# 2
В една тава изсипваш 1кг. сол и слагаш пилето което предварително е омазнено с олио, масло или маргарин-вътре и отвън (пилето)...вътре гго посоляваш леко. Слагаш го да се пече във фурната, градусите определяш сама, все пак всяка фурна пече различно. По време на печенето го обръщаш ту от едната, ту от другата страна за да може да се опече равномерно. Ами това е от мен   chef
А не става ли кожата много солена  newsm78 , и така изпечено в сол променя ли си вкуса , различава ли се по някакъв начин от обикновено печено пиле !!! Интересно ми е не съм яла никога по този начин
Виж целия пост
# 3
А не става ли кожата много солена  newsm78 , и така изпечено в сол променя ли си вкуса , различава ли се по някакъв начин от обикновено печено пиле !!! Интересно ми е не съм яла никога по този начин
Не, разбира се че нестава кожата и самото пиле си поемат сол, колкото е необходимо...и аз съм се замисляла как така не става толкова солено с 1кг. сол...просто слагаш пилето върху солта, без да го овъргаляш в нея...най-дбре според мен е пилето да се намаже с маргарин или с масло, аз така съм го правила- не съм пробвала лично аз с олио, но близки са правили  и казват, че резултата е същият...Наглеждаш пилето постоянно и като мислиш че е готово го обръщаш обратно, за да може да се изпече равномерно. Пилето става, се едно е печено на грил.
Виж целия пост
# 4
Солта не трябва ли да е едра морска?  newsm78
Виж целия пост
# 5
Солта не трябва ли да е едра морска?  newsm78
Не...поне аз не съм го правила с такава сол  Peace
Виж целия пост
# 6
Баба ми го правеше върху морска сол. Беше много вкусно, коричката като че ли се "отлепя" от пилето и е много хрупкава. Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry
Виж целия пост
# 7
за първи път чувам  Rolling Eyes ще ми се да се изпробвам и аз обаче  Blush

Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry

имаш право - и аз имам благоговение към нещата, които правеше баба ми (и нейните винаги бяха толкова божествено вкусни)
Виж целия пост
# 8
Честно казано си мисля , че ако е върху нормална дребна готварска сол , ще стане солено , а едрата сол няма как да се попие, поне не толкова лесно
Виж целия пост
# 9
да, но щом Сладко и солено го е правила....  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
Аз разрязвам пилето през гърдите, разтварям го и го слагам директно върху солта без да го мажа с нищо отгоре. Важното е веднага след като се изпече да се махне от солта, защото ще поеме много.
Виж целия пост
# 11
Баба ми го правеше върху морска сол. Беше много вкусно, коричката като че ли се "отлепя" от пилето и е много хрупкава. Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry
Глупости говориш, как ще го развалиш...не си пробвала, не си го направила, щом аз мога ще можеш и ти....няма кой знае каква философия да направиш пиле на сол...никак не е трудно, това бих казала е една от най- лесните и вкусни рецепти. Вярвам че ако пробваш ще го сготвиш, убедена съм. А за морската сол...дали е обикновенна кристална сол или морска..няма значение, все солчица...
Виж целия пост
# 12
И аз знам ,че се пече върху едра сол. Тя предава друг вкус на пилето.
Виж целия пост
# 13
Баба ми го правеше върху морска сол. Беше много вкусно, коричката като че ли се "отлепя" от пилето и е много хрупкава. Аз не съм посмяла да го правя, защото все ми се струва, че нещо което баба ми е правила, аз само мога да разваля  Cry
Глупости говориш, как ще го развалиш...не си пробвала, не си го направила, щом аз мога ще можеш и ти....няма кой знае каква философия да направиш пиле на сол...никак не е трудно, това бих казала е една от най- лесните и вкусни рецепти. Вярвам че ако пробваш ще го сготвиш, убедена съм. А за морската сол...дали е обикновенна кристална сол или морска..няма значение, все солчица...
Благодаря ти за думите  bouquet
Ще взема да опитам, пък каквото стане...Сещам се, че на баба ми фурната беше слаба и не се затваряше добре - подпираше я с точилката, може и затова да са по-вкусни нещата - по-бавно като стават Thinking
Виж целия пост
# 14
За фурната ...незнам аз си я оставям затворена, а иначе градусите определяш сама, въобще не се притеснявайте за солта...гарантирам ви.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия