Марината за пукани рибки?

  • 22 798
  • 15
Търся идеи за люти чушлета. Намерих за чорбаджийски в книгата, но за стерилизиране. А аз търся за в кутия и в хладилника. Знам, че трябваше сол, оцет, сол, олио, вода, захар... и копър или магданоз?  Thinking И да я варя ли саламурата? И от кое по колко?
Виж целия пост
# 1
аз, освен изброените от теб съставки (и копър и магданоз), слагам и чесън. Нищо не варя. И точни пропорции не мога да ти кажа, защото го правя на вкус.


П.П. Блонди, защо ги наричаш "рибки"? newsm78
Виж целия пост
# 2
А, да, и аз съм приготвила много чесън. Рибки са вида люти чушлета, които съм взела. Както има камби, капии, сещаш ли се? Рибките са едни приплеснати, прави, нито малки, нито големи. Поне така знам, че се казват. Ако намера снимка, ще пусна  Peace А има и чили, пили-пили, ама не са нашенски.
А кипваш ли маринатата или със студена ги заливаш?
Виж целия пост
# 3
Не намерих на никакви видове   33uu
Виж целия пост
# 4
Нищо не кипвам, само разбърквам съставките и всичко е на вкус.
Захар слагам съвсем мъничко и то, ако чушлетата са много люти. Иначе може и без нея.

Това сигурно го знаеш, но да кажа за всеки случай - при пукането на чушлетата е хубаво да ги надупчиш с вилица за да не пръскат при пукането
Виж целия пост
# 5
след като напукам чушлетата ги затварям веднага в кутията да се задушат, режа морковите, чесъна, копъра, магданоза - всичко в кутията.

в тиган затоплям олио със сол и заливам в кутията, после слагам оцет и раздрусвам кутията.
захар не слагам.

имаше такава тема и имаше и други рецепти.потърси назад
Виж целия пост
# 6
Търсих уж, ама нали знаеш, че ако не е е написано точно, не излиза. А да ровя страница по страница  Tired
Добре, мерси, ще действам на око  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Търсих уж, ама нали знаеш, че ако не е е написано точно, не излиза. А да ровя страница по страница  Tired
Добре, мерси, ще действам на око  Simple Smile

на втора страница беше

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127609.0;all

а и гугъл предлага търсене на ключова дума в определен сайт Wink
Виж целия пост
# 8
В Гугъла се рових сигурно час, но както и да е. Съжалявам, ако съм те раздразнила. Ясно ми е, че във форума угодия няма  Tired
Виж целия пост
# 9
Стават страхотни , по горе са ти казали как ..... и аз директно поливам с олио , оцет , чесън на филийки (да си пусне но да не стане тежко ) сол , и много копър и магданоз  Peace
Много хляб изяждат  : Wink , а и какъв апетит се отваря от тях  Embarassed
Виж целия пост
# 10
Съжалявам, ако съм те раздразнила.

не си  Wink
опитвам се да бъда полезна.
да са ти сладки чушлетата Sunglasses
Виж целия пост
# 11
Ако след като ги изпукаш ги оставиш в маринатата за 24 часа, после ги слагаш в бурканчета и ги затваряш /без да ги вариш/, могат да ти изкарат до следващата година. Аз така си направих миналата година не само люти, но и обикновени чушки и още имам от тях. Много да вкусни.
Виж целия пост
# 12
Нищо не варя. Слагам в буркан, докато са топли, между редовете ръся чесън, копър и магданоз и заливам с оцет, олио и сол.
Виж целия пост
# 13
При нас рибки казваме на едни други чушлета - не са люти, по-дългички и сплескани.

Ползвам следната марината за буркан половинка (от лютеница):

4 супени лъжици оцет
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
1 аспирин

Пека, редя ги топли в буркана, слагам и чесън, затварям капачката и обръщам за 24 часа. Олио също може да се сложи, но ние не ги ядем веднага и затова не слагам. Мирише ми после на стара мазнина ако има олио.
Виж целия пост
# 14
При нас рибки казваме на едни други чушлета - не са люти, по-дългички и сплескани.

Същите са, де, обаче са леко лютички  Peace
Мерси за маринатата, аз си правя за ядене до седмица-две, държа ги в хладилника и няма проблем. Не ги стерилизирам за дълго време.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия