какво означава шпиковане?

  • 15 232
  • 8
Мъжо е решил да сготви нещо завързано, чете тука една книга дето пише, че месото трябвало да се шпикова.  Пита жена си, а тя не знае ...
Виж целия пост
# 1
Върху месото се прави разрез (малък) с нож и вътре се слага чесън или подправки и т.н.
Виж целия пост
# 2
Много благодаря за бързия отговор   bouquet
Виж целия пост
# 3
Ако месото е сухо или бяло, то се шпикова /дупчи се и се пълни с по-мазно месо-бекон, сланина или се пълни с късчета масло/. Същото е и когато искаш да овкусиш месото - то се дупчи и се пълни с чесън. Peace
Виж целия пост
# 4
Ето една рецепта за...
Шпиковано свинско
Необходими продукти:
800гр свински шол
1 морков
1 глава лук
олио
MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука
Картофено пюре за гарниране
Приготвяне: Месото се поръсва с MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука и се остава за 5 минути. С остър нож се пробива месото, като се правят дупки, в които се поставят резени лук, морков и чесън. Така приготвеното месо се запържва от всички страни в тиган с малко олио. След това се постава в глинен съд с мазнината от пърженето и се пече 40 минути. Сервира се нарязано на филийки с картофено пюре. Приятен апетит!


PS:Източника на рецептата е списание MAGGI клуб. Лично аз съм изпитвала рецептата и гарантирам че е много хубаво и вкусно ястието.
Виж целия пост
# 5
а как се шпикова заек?
Виж целия пост
# 6
Когато пека заек, точно така го приготвям - правя разрезчета и в тях слагам парченца сланинка и чесън. Вкусно е, като се опече, сочно и ароматно.

Виж целия пост
# 7
Когато пека заек, точно така го приготвям - правя разрезчета и в тях слагам парченца сланинка и чесън. Вкусно е, като се опече, сочно и ароматно.


Много точно си го казала. На заешкото невероятен аромат му придава чесъна. Аз го шпиковам само с чесън, но ще пробвам да сложа и сланина!   bouquet Peace
Виж целия пост
# 8
И парченца морков може да сложите на заека, като подправка лично на мен ми харесва с розмарин. Опитайте.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия