как се приготвя домашна юфка ?

  • 24 365
  • 12
здравейте
живея извън бг ,а децата много обичат домашна  юфка,ако някой има рецапта как се проготвя самата юфка ще съм много благодарна
Виж целия пост
# 1
dtti, баба ми прави юфка в домашни условия. Много голяма играчка е, но поне като си направиш, ще имаш за цяла зима готова. Трябва да имаш и условия за да я направиш, например голяма тераса за да могат да изсъхнат корите на слънце. Но предполагам това го знаеш  Wink
Проблема е, че не мога да се свържа със баба, звъня и от сутринта, но не вдига телефона.  Thinking
Щом успея да се свържа, ще я питам и веднага ще ти пиша Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Мама Мери,свекърва ми ,също е голяма майсторка на всякакви тестени неща.Ще се опитам и аз да се свържа с нея,за да ми каже как прави тестото...
Виж целия пост
# 3
Значи ето рецептата за....
Домашна юфка
Необходими продукти:
2-3 яйца
1ч.ч. прясно мляко
щипка сол
брашно колкото поеме
Приготвяне: От продуктите се замесва меко тесто, което се разточва на дебелина 1см. След като е вече разточено самото тесто се оставя да изпръхне. Режи се на квадратчета или други форми и пак оставяш да изпръхне. След това печеш в слаба фурна докато леко покафенее-порозовенее. Прибираш р пликчета да престой няколко дена, или седмица и консумираш.
Виж целия пост
# 4
моми4ета благодаря много,ще из4акам вси4ки рецепти и ще пробвам вси4ките   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 5
Рецептата на майка ми / днес ще я прави / :
10 яйца
1л. мляко
щипка сол
1ч.ч. грис
брашно колкото поеме
замесва се тесто , точи се на тънки кори , като се разточи кората се навива на точилката и се разстила на чаршаф да съхне/ по възможност на слънце / . След като е изсъхнала тя се напуква .Събира се и се препича в тава . Съхраняваме я в чувалче от плат
Виж целия пост
# 6
Рецептата на Мама Свеки...

Домашна юфка

Оригиналната рецепта е с пепелява вода.Преварява се водата с пепел,изчаква се да се утаи и тогава се взема водата...Когато няма такава вода се прави така...Замесва се тесто с 2 л мляко,20 яйца,2 пълни лъжици сол.Разделя се тестото на топки  от които се точат листа с дебелина ,колкото рога на вилицата.С помоща на точилката се вдигат и се разстилат върху чаршафи.Хубаво е да съхнат на проветриво място.Като започнат да се пукат се натрошават на едро и се запичат във фурната до леко зачервяване.

Виж целия пост
# 7


Домашна юфка

Оригиналната рецепта е с пепелява вода.Преварява се водата с пепел,изчаква се да се утаи и тогава се взема водата...Когато няма такава вода се прави така... .


Това с пепелявата вода наистина е по-добре. Тя не позволява в юфката  да се появят буболечки, ако престои по-дълго време. /При мен издържа 1 година/ Използва се само дървесна пепел. 2 супени лъжици ДЪРВЕСНА пепел се залива с 1 чаша вряла вода. Като се утаи  водата се излива при яйцата и млякото и се замесва тестото. После препечената юфка се съхранява в торбичка от памучен плат, накисната преди това в силен  ратвор на готварска сол и изсъхнала на слънце. Grinning
Виж целия пост
# 8
nelicka,благодаря...това не го знаех   bouquet
Виж целия пост
# 9
dtti Рецептата на баба е същата като на gaby_s...
Виж целия пост
# 10
nelicka, защо платнената торбичка трябва да е топена в солена вода? Сигурно, за да не се въдят буболечки, или...???
Питам, защото за първи път чувам и ми се вижда нещо полезно, ама не вдявам за какво.
Виж целия пост
# 11
Ако нямаш възможност да ги сушиш на слънце може корите, които си радточила и сложила на чаршав като поизсъхнат малко да ги слагаш да съхнат в слаба фурна - мах 100 градуса и след това както са ти написали. Аз поне така правех преди няколко години но си е играчка, но и аз правех по рецептата с 20 яйца.
Виж целия пост
# 12
моми4ета благодаря ви много  bouquet  bouquet  bouquet
ЕЛЕОНОРА 76 направих го с мляко
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия