Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

сос от топено сирене и сметана

  • 10 388
  • 4
Здравеите,искам да ви попитам дали знаете как се прави сос от топено срене и сметана ,наскоро биахме на ресторант и там ядохме пил.сърца с такъв сос,предварително ви благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Прави се бешамелов сос, но по - редичък и към него се прибавят топеното сирене и сметаната. Бърка се докато сиренето се разтопи и сосът се сгъсти. Като свалиш от котлона, прибавяш подправки и четвърт лимон.

Друг вариант е направо в иенска тенджера да се сложи месо, подправки, топено сирене и сметана + бульон. Слагаш капака, пъхаш в незагрята фурна, печеш и воала.
Виж целия пост
# 2
Аз го правя в МВ Mr. Green
Размивам сметаната с малко вода, нарязвам топеното сирене, малко подправки и това е. Бъркам периодично докато стане хомогенна сместа.
Виж целия пост
# 3
1 заквасена сметана (при липса успешно е и с около 200-250 те4на готварска), 3-4 сиренца от триъгълните или друго топено сирене,  малко масло, 5-8с.л. вода, 1/2 настъргана глава лук, 1 с.л. брашно (понякога се налага и малко пове4е), който оби4а може да добави и 1 жълтък, но аз не слагам .
в маслото се запържва настъргания на ситно лук, става прекрасно и без нея, като му изври те4ността се запържва до жълти4ко брашното, добавя се сметана и нарязаното на ситно  сирене. бърка се внимателно и лъжица по лъжица се добавя водата до необходимата гъстота. подправки на вкус. ако се слага жълтък, то се добавя в края след като съда е махнат от котлона и се разбърква енерги4но.
аз лично го правя не с топено а със синьо сирене и не слагам подправки. когато ползвам обикновено топено слагам малко куркума и 4ерен пипер. или друг вариант с 4есън или гъби.
този сос е доста универсален.
другият път ще пробвам и мързеливи4ък вариант в МВ. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Равни количества прясно мляко и заквасена сметана,завират на котлона,след това се добавя топено пушено сирене.Задушавам филе от бяла риба или бяло пилешко месо на късчета с малко олио,след това поседователно добавям горните продукти за соса и на края малко чесън.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1