Пълнени камби-туршия

  • 23 602
  • 19
Много обичаме туршия от пълнени камби,но не съм правила.Някой може ли да даде точна и изпитана рецепта.
Виж целия пост
# 1
Здравей! Рецептата която давам лично аз не съм я правила, но камбите (или гамбите и аз незнам вече newsm78) ги опитах когато бях на гости у една колежка.Вълшебни са!
Пълнени пържени гамби
Продукти: На 50-60 едри гамби;2,5 кг. лук, 1,5 кг. моркови, 0,5 кг.домати, 100гр. гъбестата част от семенниците, 100гр. сол, магданоз, червен и черен пипер, маслини.
Чушките ги измиваме почистваме и посоляваме.След 1 час се отцежда водата и изпържваме в голямо количество олио до омекване.Морковите нарязваме на колелца 4 мм. и ги пържим, лука нарязваме отново на кръгчета и също пържим.Доматите обелваме и  настъргваме на ренде.Магданоза нарязваме на ситно.Смесват се всички продукти, добавя се сол червен пипер и черен пипер (на вкус) и разбъркват се добре.Камбите се пълнят и редят в буркани.Във всяка камба се поставят по 2,3 маслини.Затваряме бурканите и стерилизираме 60 минути.
На мен лично ми се виждат много 60 минути Rolling Eyesи си мисля дали не трябва да се сложи малко доматен сок и в бурканите между чушките.Ще я правя тази рецепта и ще видим какво ще стане.  chef
Виж целия пост
# 2
Аз съм яла туршия от сурови пълнени камби,но не знам рецептата.Ще следа публикуваните рецепти. Peace
Виж целия пост
# 3
Никога не съм яла пълнени камби, нито пък съм правила! Как са на вкус, нещо специфично...
Виж целия пост
# 4
Майка ми ги прави с накълцано зеле, натъргани моркови и целина. Сурови и изчистени се пълнят. Заливат се с марината и се затварят в буркани.
didi62, ако те интересуват точните пропорции за маринатата, мога да й се обадя и да я запиша.
Виж целия пост
# 5
Аз ги изчиствам с остро ножче от семената и дръжката . Подреждам ги в тавичка с отвора нагоре. Посолявам всяка с щипка сол , захар , чурвам малко олио и оцет и ги запичам във фурната до омекване. Не ги обичам пълнени , но моя приятелка им слага настърган морков и зеле - овкусено като за салата и пак се запичат . Вадиш тавата от фурната и както са горещи камбите с щипка  ги подреждаш една върху друга в буркан , притискаш да се съберат повече , пускаш един аспирин , чесън , ако обичаш , черен пепер и запечатваш . Обръщат се с капачката надолу и се завиват в кърпа да вакумират .
Виж целия пост
# 6
Аз ги изчиствам с остро ножче от семената и дръжката . Подреждам ги в тавичка с отвора нагоре. Посолявам всяка с щипка сол , захар , чурвам малко олио и оцет и ги запичам във фурната до омекване. Не ги обичам пълнени , но моя приятелка им слага настърган морков и зеле - овкусено като за салата и пак се запичат . Вадиш тавата от фурната и както са горещи камбите с щипка  ги подреждаш една върху друга в буркан , притискаш да се съберат повече , пускаш един аспирин , чесън , ако обичаш , черен пепер и запечатваш . Обръщат се с капачката надолу и се завиват в кърпа да вакумират .

Аз ги правя по същия начин, само че още горещи ги нареждам в бурканите и ги обръщам. Не слагам аспирин и не стерилизирам. Стават супер и не се развалят
Виж целия пост
# 7
Майка ми ги прави с накълцано зеле, натъргани моркови и целина. Сурови и изчистени се пълнят. Заливат се с марината и се затварят в буркани.
didi62, ако те интересуват точните пропорции за маринатата, мога да й се обадя и да я запиша.
                                                                                                                                                  Точно за тези става въпрос.Ако не те притеснявам ще съм ти благодарна за рецептата.
Виж целия пост
# 8
didi62 , ето я рецептата:
Пълнени камби
5 кг камби се почистват и се осоляват с едра морска сол и се обръщат надолу. Престояват така около 5 часа за да поомекнат.
5 к. зеле се нарязва на ситно, 2 кг моркови се настъргват и 2 връзки целина/листата, може да се настърже и месестата част по желание/ се нарязват и смесват .Заливат се с марината:
1л. оцет
1,500 л. вода
2 ч.ч. захар
1ч.ч. едра морска сол

По желание може да се прибави и дафинов лист.
Маринатата завира и след като всичко се стопи, с нея се залива зелево-морковената смес.
Така престоява сместта около час, като се разбърква от време на време и с нея се пълнят камбите и се нареждат в буркани, като се притискат леко. Останалата марината се разпределя по бурканите. Затварят се и се стерилизират само 5 мин.
Виж целия пост
# 9
Сапфира,много ти благодаря,точно това търсих.
Виж целия пост
# 10
Майка ми ги прави с накълцано зеле, натъргани моркови и целина. Сурови и изчистени се пълнят. Заливат се с марината и се затварят в буркани.
didi62, ако те интересуват точните пропорции за маринатата, мога да й се обадя и да я запиша.
Точно за тези говорех.Невероятни са на вкус.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
Забравила съм целината, сега ще го коригирам.
Виж целия пост
# 12
didi62 , ето я рецептата:
Пълнени камби
5 кг камби се почистват и се осоляват с едра морска сол и се обръщат надолу. Престояват така около 5 часа за да поомекнат.
5 к. зеле се нарязва на ситно, 2 кг моркови се настъргват и 2 връзки целина/листата, може да се настърже и месестата част по желание/ се нарязват и смесват .Заливат се с марината:
1л. оцет
1,500 л. вода
2 ч.ч. захар
1ч.ч. едра морска сол

По желание може да се прибави и дафинов лист.
Маринатата завира и след като всичко се стопи, с нея се залива зелево-морковената смес.
Така престоява сместта около час, като се разбърква от време на време и с нея се пълнят камбите и се нареждат в буркани, като се притискат леко. Останалата марината се разпределя по бурканите. Затварят се и се стерилизират само 5 мин.
И аз ги правя така,но с друга марина.Миналата година се изядоха големи количества и моя мъж отсега ме врънка ,да му направя.
Виж целия пост
# 13
marianasot ,ако можеш дай и твоята рецепта,да експериментирам.
Виж целия пост
# 14
Аз ги правя с тази марина:9ч ч вода
4 ч ч оцет
4(6) ч ч захар
1 ч ч сол
1 с л натриев бензоат
Марината може да е и топла и студена.Едма майка от форума ми я даде.Миналата година и аз направих пълнени камби,и три дози се изядоха за много кратко време вкъщи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия