Люти чушки за зимата

  • 50 487
  • 22
Здравейте,

Искам да си направя няколко бурканчета с люти чушки, обаче не знам точните пропорции на продуктите. По принцип през лятото си пукам чушки, слагам им сол, захар, олио и оцет на око, краставичка ако са много люти, чесън, копър и магданоз и в хладилника в кутия. Обаче ако са в бурканчета  newsm78 И трябва ли да се стерилизират  newsm78
Виж целия пост
# 1
У дома ги прави мъжът ми. Точни пропорции не знам, но знам, че ги залива с врялата марината и не ги стерилизира. От горещината си дръпват сами като ги обърнеш с капачките надолу. Подробностите може като си прибера, че съм на работа в момента.
Но вероятно дотогава ще имаш и други отговори.  Peace
Виж целия пост
# 2
Аз си направих сурова туршия с фикса за сладко кисело на Д-р Йоткер.Изглеждат  много добре.
Виж целия пост
# 3
скоро имаше тема, пусни търсачката Wink
Виж целия пост
# 4
Вчера си правих такива чушлета.Няма нужда от стерилизация.Аз ги пукам и още докато са горещи ги слагам в буркана,слагам има 3 лъжици захар,1 сол,черен пипер на зърна и малко магданоз.Може да им сложиш и морковче...абе импровозираш си;)
Майка ми пък ги пука и ги нарежда студени,като предварително си е приготвила маринатата (така ли се казва?Simple Smile) ,затопля я и така ги залива.
Виж целия пост
# 5
Вчера си правих такива чушлета.Няма нужда от стерилизация.Аз ги пукам и още докато са горещи ги слагам в буркана,слагам има 3 лъжици захар,1 сол,черен пипер на зърна и малко магданоз.Може да им сложиш и морковче...абе импровозираш си;)
Майка ми пък ги пука и ги нарежда студени,като предварително си е приготвила маринатата (така ли се казва?Simple Smile) ,затопля я и така ги залива.

За какъв буркан става на въпрос,за 800 мл. ли?
Виж целия пост
# 6
Не-520 мл са ми най-големите буркани.На по-малките буркани слагам маааалко по- малко захар и сол.
Виж целия пост
# 7
Аз само ги пукам и ги слагам в пликчета в камерата. После размразявам и овкусявам. Peace
Виж целия пост
# 8
Ужас...забравих да кажа,че след като напълниш буркана заливаш с оцет почти до горе.
Виж целия пост
# 9
Благодаря   bouquet Още утре ще си взема чушки и ще направя  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА Joy Joy Joy :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[

Виж целия пост
# 11
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127609.0
Виж целия пост
# 12
ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА Joy Joy Joy :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[



Тъкмо преди малко направих 4 такива бурканчета. Но сложих и аспирин, Rolling Eyes така ми е рецептата.
Спестих си бахара и дафиновия лист и ги замених с чесън. Peace

Виж целия пост
# 13
ЕТО ЕДНА МНОГО СПОЛУЧЛИВА РЕЦЕПТА
1 СУПЕНА Л.СИТНА СОЛ
1 СУПЕНА Л. ЗАХАР
НЯКОЛКО ЗЪРНА ЧЕР ПИПИР
НЯКОЛКО ЗЪРНА БАХАР
ОЦЕТ ДО ЧЕРТИЧКАТА НА БУРКАН 800
ДАФИНОВ ЛИСТ
СЛЕД ТОВА СИ НАРЕЖДАШ ЧУШЛЕТАТА И ЗАПЕЧАТВАШ С ПРАСТМАСОВА КАПАЧКА Joy Joy Joy :
ДА СПОДЕЛИТЕ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВАТ
Няма нужда от стерилизация.[


Чушлетата сурови ли са или печени?
Виж целия пост
# 14
Най-бързата и лесната е - нареждат се чушките в бурканче, заливат се догоре с оцет и без да се стерилизират, се съхраняват на тъмно и хладно място.  Wink Laughing
Ако са по-дебели, може да се продупчат с игла или с върха на ножа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия