ОВЧЕ МЕСО

  • 5 094
  • 6
Тъкмо сложих да се вари едно овче месо, но освен на курбан, с ориз или с картофи - запечено във фурната, след като е сварено добре, за друго не се сещам. Моля, дайте и други идеи.
Виж целия пост
# 1
Със зелен боб на яхния, с грах, на гювеч с всякакви гореизредени зеленчуци и накрая запечено, яхния със стар фасул (много е вкусно  Grinning)
Виж целия пост
# 2
С лапад, спанак-зеления всякаква също става. С пресен лук или със зелен фасул, ако имаш съхранен.
Виж целия пост
# 3
Не ти помагам с рецепта ,но искам да попитам-какво правите за да премахнете специфичната миризма?На мен  не ми пречи ,но мъжът ми ,а покрай него и децата не я харесват и по тази причина в къщи агнешко, ярешко и особено овче месо изобщо не се готви.
Виж целия пост
# 4
Ами като слагам месото да се вари, слагам във водата и малко ракия - 1-2 лъжици и 1 чаша прясно мляко. Така донякъде се смекчава специфичната миризма.
Виж целия пост
# 5
А в момента май ще се спра на гювеч, тъй като имам 2 малки патладжанчета, имам и чушки, моркови и домати. Благодаря ви за идеите, със сигурност ще се възползвам и от другите рецепти, тъй като имам още няколко пакетчета овче месо във фризера.
Виж целия пост
# 6
На гювеч става много добро , а за миризмата някои киснат месото в оцет и подправки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия