Един мноооого тъп въпрос да задам относно купешките пилета.

  • 950
  • 11
Никога не съм купувала цяло пиле и съответно никога не съм готвила такова. Та имам няколко много тъпи въпроса.
1: Пилето ще бъде ли изчистено или ще ми го дадат с всичките гадости, които са в него?
2: Ако е изчистено дреболийките като дробчетата например ще бъдат ли в него или да си купувам отделно дробчетата за пълненето?
3:Като го напълня и зашия трябва ли да го намажа с нещо преди да го пъхна в фурната? И трябва ли фурната да е предварително загрята или не, а трябва ли да го завивам с фолио да не загори или не е нужно.


Осъзнавам колко са ми малоумни въпросите  Embarassed ма по-добре да питам и да се изложа тук отколкото на масата Sick.
Виж целия пост
# 1
1. Пилето е изчистено , но една вода няма да му навреди
2. Дреболийките се купуват отделно
3 . Аз го мажа с масло и подправки и завивам с фолио  , ако слагаш ориз в плънката е хубаво да е полуготова
Виж целия пост
# 2
1. Пилето е изчистено , но една вода няма да му навреди
2. Дреболийките се купуват отделно
3 . Аз го мажа с масло и подправки и завивам с фолио  , ако слагаш ориз в плънката е хубаво да е полуготова

 Peace
Виж целия пост
# 3
Фурната трябва да е предварително загрята, но не е задължително да го увиваш във фолио. Аз го мажа с мазнина и червен пипер.
Виж целия пост
# 4
Пилето е изчистено,но е добре пак да го огледаш за перца.Намирала съм доста често недотам оскубани пиленца!
Виж целия пост
# 5
Аз също мажа с мазнина и слагам подправки,но не завивам във фолио,слагам в незагрята фурна или както дойде - това не е капризна манджа.

Ако до сега си правила само домашни,да знаеш че купешките по-бързо се сготвят и са по-крехки.
Виж целия пост
# 6
Много често са с неепилирани мишници, Mr. Green и някъде навътре във фенера-има позабравени-я част от бял дроб или някоя друга карантия.  Така,че е желателно да го огледаш.
Аз също омазнявам и поръсвам с червен пипер и най-често приготвям в плик за печене.
Виж целия пост
# 7
Пилето е изчистено,но е добре пак да го огледаш за перца.Намирала съм доста често недотам оскубани пиленца!
Аз го мажа с масло,червен пипер и го пека в плик за печене.В загрята фурна го слагам.
Виж целия пост
# 8
Ок. сега купих пилето и го размразявам, обаче задължително ли е да го завивам с фолио(плик за печене нямам)? И колко загряна трябва да е фурната?
Виж целия пост
# 9
Ок. сега купих пилето и го размразявам, обаче задължително ли е да го завивам с фолио(плик за печене нямам)? И колко загряна трябва да е фурната?

Аз лично го правя с фолио , за да е по сочно 30 минути и после откривам , по нагоре са ти отговорили ,че става и без фолио
Аз си загрявам фурната до максимум и после според зависи , понякога я намалям
Виж целия пост
# 10
1. Пилето е изчистено , но една вода няма да му навреди
2. Дреболийките се купуват отделно
3 . Аз го мажа с масло и подправки и завивам с фолио  , ако слагаш ориз в плънката е хубаво да е полуготова
Присъединявам се към отговора Peace

Ок. сега купих пилето и го размразявам, обаче задължително ли е да го завивам с фолио(плик за печене нямам)? И колко загряна трябва да е фурната?

Не е задължително,разбира се,но става по-вкусно и сочно Wink Махни фолиото 10-на минути преди да изключиш фурната.
Виж целия пост
# 11
Благодаря за отговорите. Ще видим как ще се справя и после ще пиша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия