Затова пускам тази тема и ще съм благодарна на отговорилите, ако уточнят кога са захранили, кой авторитет са последвали, решавайки да въведат глутена на еди-колко-си-месеца и как са реагирали децата (и дали иначе са проявили алергия към нещо, заради което като профилактика въвеждането на тези зърнени култури е отложено)?
Моето желание да въведа глутена от другия месец се обосновава на желанието ми да разнообразя менюто на бебичка, както и да й предлагам повече храни, различни от месо и жълтък (за него съм решила да изчакам колкото се може повече, защото по дифолт съм подозрителна към яйцата), които са с високо съдържание на желязо (като пълнозърнестите житни култури, например).
И последно - под каква форма го предложите на децата? Коричка хляб - какъв? Хлябът в търговската верига съдържа повече съставки от една торта... Каша - каква? и пр.
Благодаря предварително