За чушките във фризера ?

  • 4 699
  • 22
Днес свеки ми прати торбичка сурови / небланширани / чушки за фризера за пълнене . Та въпроса ми е : като реша да готвя трябва ли да ги размразя напълно ? Казаха ми че като се размразят стават на каша  Thinking
Виж целия пост
# 1
въобще не ги размразявам.
Виж целия пост
# 2
Вадиш чушките , приготвяш си плънката , те са поомекнали , пълниш и готвиш . Или - правиш плънката , вадиш чешките , леко ги измиваш със студена вода , за да са ти удобни за пълнене и готвиш . Стават чудесни и имат вкус на пресни . Слагай повече във фризера , няма да ви стигнат ... Laughing
Виж целия пост
# 3
Вадиш чушките , приготвяш си плънката , те са поомекнали , пълниш и готвиш . Или - правиш плънката , вадиш чешките , леко ги измиваш със студена вода , за да са ти удобни за пълнене и готвиш . Стават чудесни и имат вкус на пресни . Слагай повече във фризера , няма да ви стигнат ... Laughing
Аз ги правих през почивните дни.Сложих около 7кг,за пълнене.Много ги обичаме!
Виж целия пост
# 4
супер са си,бабата на мъжа ми правят страшно много имат голям фризер,нашия много малък и за това в буркани,Но като отидем на гости почти винаги ни прави пълнени чушки с кайма и ориз в тенджера слага и сърмички вътре и става много ама много вкусно,а е на 80г. страшна е.Бабите винаги готвят много хубаво.
Виж целия пост
# 5
Бланширам ги , преди пълнене ги размразявам !!!! Слагала съм и суровозамразени и при размразяване също не съм имала проблем !!
Виж целия пост
# 6
Не стават на каша Simple Smile
Но не е нужно да ги чакаш съвсем да се размразят.. Като са достатъчно пластични, за да не се счупят, са готови за употреба  Peace
Виж целия пост
# 7
Вече са ти отговорили, аз също не ги бланширам преди поставянето им във фризера.
Като ги извадя ги измивам с вода и веднага ги пълня, не ги размразявам.
Виж целия пост
# 8
Зависи от количеството и мястото във фризера. Аз замразявам голямо количество /един чувал пипер /чушки/ - за пълнене. За това леко ги бланширам, защото иначе ми заемат много място.  А когато са бланширани, мога да ги понаместя в торбичката. 

Не стават на каша Simple Smile
Но не е нужно да ги чакаш съвсем да се размразят.. Като са достатъчно пластични, за да не се счупят, са готови за употреба  Peace

 Peace Peace
Виж целия пост
# 9
всяка година си слагам във фризера, но задължително се бланширам и цяла зима после вадиш, измиваш ги със студена вода ,ако не ти се чака да се размразят и пълниш без да се притесняваш, че ще станат на каша.
Виж целия пост
# 10
и ние много обичаме пълнени чушки и ги приготвям цяла година и винаги имаме във фризера (дори през лятото когато има пресни, изостават от зимата просто  Embarassed). Не ги бланширам, а само им вадя семките и така една в друга ги прибирам във фризера.
Обаче има нещо неприятно - ВСИЧКО, КОЕТО СТОИ ВЪТРЕ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗАЕДНО С ЧУШКИТЕ МИРИШЕ .... независимо, че са в отделни места е пак мирише. Имате ли хитринка, с която го избягвате?
Виж целия пост
# 11
ВСИЧКО, КОЕТО СТОИ ВЪТРЕ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗАЕДНО С ЧУШКИТЕ МИРИШЕ

Не съм забелязала (вече 10та година може би слагаме чушки тъй)  newsm78
Ако ги слагаш в 2 торбички?
Виж целия пост
# 12
И пресни и бланширани слагам и не са ми се разкашвали.Не ги размразявам-точно както са казали  и другите Peace
Виж целия пост
# 13
Благодаря ви за отговорите . Свекърва ми първо ги е изчистила от семките , оставила ги е да поизсъхнат / поомекнат / и тогава ги е сложила в пликчета / но не една в друга , а една до друга / - от тези с лентата където се вакумират един вид .
Виж целия пост
# 14
Ето ги и чушките как са пакетирани : http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4038040
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4038041
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия