Тази рецепта си измислих покрай хлапетията, която не яде нищо млечно, респективно телешко,  Но стана вкусно, а и доста бързо, та:

0,500 кг пилешки гърди
2 средно големи глави лук
около 4-5 филии хляб добруджа (ползвах само средината)
магданоз
сол

Приготвяне:
Нарежете пилето на малки парчета, прибавете нарязания лук (на мини кубчета) и магданоза. Ако имате блендер, направете сместта на кайма, а ако нямате, става и с пасатора. После прибавете хляба и солта и миксирайте още малко. Готовата смес оформете на малки кюфтенца и запечете на скара, може и във фурната. След като са готови ги покрийте, за да омекнат, защото все пак нямат нищо блажно Simple Smile

Покритието (соса) добавих на моите кюфтета и станаха страхотни:
Смесете мляко и майонеза (на око, кой както обича) + чесън + копър + сол

Бон апети  chef
Виж целия пост